Φίλιππος: Χρειάζεται καθαρό μυαλό

| |

Το 2012 σε λίγες ημέρες μας αφήνει. Για τον Φίλιππο είναι μια χρονιά που δεν πήγε καλά. Πολλά τα προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση και αν η ομάδα υπάρχει ακόμη, οφείλεται στην φιλότιμη προσπάθεια ορισμένων ρομαντικών παραγόντων και στην υπομονή των παικτών.

Στο πρώτο μισό του χρόνου, ο Φίλιππος έκανε μια μέτρια πορεία χωρίς να κινδυνεύσει. Το καλοκαίρι όμως απώλεσε βασικά στελέχη και σήμερα, στην δύση του 2012 βρίσκεται με την θηλειά στο λαιμό. Στα εννιά ματς πρωταθλήματος, η Βεροιώτικη ομάδα μετρά μόνο μια νίκη κι έχει και οκτώ ήττες. Κανείς δεν περίμενε αυτόν τον απολογισμό. Η ομάδα μπορεί να μην έχει την δυναμική άλλων ετών ωστόσο δεν της αξίζει αυτή η θέση.

Προσπαθώντας να δούμε τι έφταιξε, θα τονίσουμε το εξής: Καταρχήν ο Φίλιππος ήταν άτυχος. Πρώτον είχε πολλούς τραυματισμούς που δεν του επέτρεψαν σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος να παίξει κομπλέ. Στον τομέα ατυχία μπορούμε να προσθέσουμε και το γεγονός ότι χάθηκαν ματς στο γκολ όπως με Κιλκίς και Φοίβο αλλά και παιχνίδια που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες όπως με Πανελλήνιο και Φοίβο. Αν κάποια από αυτά είχαν κερδηθεί τότε οι Βεροιώτες θα ήταν στην μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ένα άλλο πρόβλημα που εντοπίσαμε είναι ότι η ομάδα στα τελευταία ματς δεν έχει στο δεύτερο ημίχρονο καθαρό μυαλό. Χάνει την ψυχραιμία και την συγκέντρωσή της κι επιτρέπει στον αντίπαλο να πάρει τη νίκη. Μπορεί η βαθμολογική θέση και η απειρία να δημιουργούν στρες ωστόσο αν δεν επικρατήσει η οργανωμένη προσπάθεια με καθαρό μυαλό, τότε κανένα παιχνίδι από εδώ και πέρα δεν μπορεί να κερδηθεί.

Προηγούμενες

Μικτές: Μεγάλες νίκες στα Γρεβενά

Στοίχημα με Boxing Day και Βέλγιο

Επόμενη