Υφαντίδου: υποψήφια για αθλήτρια διμήνου

| |

Έξι αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες είναι υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου και της κορυφαίας για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, στην ψηφοφορία που διενεργεί ο ΣΕΓΑΣ μέσω της επίσημης σελίδας του στο διαδίκτυο (www.segas.gr).

Στους άνδρες, υποψήφιοι είναι οι, Περικλής Ιακωβάκης (ΕΚΑ Δωδώνης), Σπύρος Λεμπέσης (ΜΕΑΣ Τρίτων), Γιώργοας Τσάκωνας (Ολυμπιακός), Δημήτρης Χονδροκούκης (Ολυμπιακός), Κώστας Ντεντόπουλος (Ολυμπιάδα Πατρών)και ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης (ΓΑΣ Ιλισσός).

Ο Περικλής Ιακωβάκης ξεκίνησε την χρονιά – και μαζί την αγωνιστική ανάκαμψη – από την Θεσσαλονίκη και τα «Ζαχαριάδεια», όπου «κάλυψε» τα 400μ. με εμπόδια, σε 49.93. Η επίδοση του, η οποία την δεδομένη στιγμή ήταν η κορυφαία στην Ευρώπη, του εξασφάλισε τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι.

Από πέρυσι είχε το χαμηλό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Σπύρος Λεμπέσης. Ομως στις 19 Μαΐου φρόντισε να …επικυρώσει τη συμμετοχή του στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν. Ο αθλητής συμμετείχε στα «Μάτσεια» στη Λευκωσία της Κύπρου και έστειλε το ακόντιο στα 83,02 μέτρα.

Στο Ελσίνκι …μέσω Θεσσαλονίκης, θα ταξιδέψει ο Γιώργος Τσάκωνας. Ο 24χρονος αθλητής «προσγειώθηκε» στα 8.14 μ. (1,9 μ./δ.) στο μήκος, στα «Ζαχαριάδεια» και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 8,03 μ., ενώ εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι. Η επίδοση του Τσάκωνα είναι καλύτερη από το χαμηλό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (8,10 μ.).

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης άνοιξε τη θερινή σεζόν με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο που έκλεισε τη χειμερινή. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου, στο ύψος στην Κωνσταντινούπολη, αγωνίστηκε στο πρώτο Diamond League της σεζόν στην Ντόχα και ολοκλήρωσε τον αγώνα του νικητής με 2,32 μέτρα.

Η εξάδα των υποψηφίων συμπληρώνεται από δύο αθλητές του βάδην. Ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης βελτίωσε στη διάρκεια του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος, το πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων στα 10.000 μ. βάδην με 44.28.53. Από την άλλη, ο νικητής στην ίδια κούρσα και πρώην κάτοχος του ρεκόρ, Κώστας Ντεντόπουλος με 42.42.37 εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων που θα γίνει στην Βαρκελώνη (10-15/7). Οι δύο αθλητές ξεχώρισαν και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην, εκεί όπου ο Ντεντόπουλος ήταν νικητής στα 20.00 μ. και ο Τσαμουδάκης δεύτερος στα 5.000 μέτρα.

Στις γυναίκες, υποψήφιες για τον τίτλο της κορυφαίας το δίμηνο απριλίου-Μαΐου, είναι οι Σοφία Υφαντίδου (Φίλιππος Βέροιας), Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης), Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΟ Μεγάρων), Ηλιάνα Κοροσίδου (Αίολος Μακεδονίας), Τίνα Κεφάλα (ΑΕΚ) και Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΑΟ Θέρσιππος Περιστερίου).

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Σοφία Υφαντίδου στο Ντενσεζάνο της Ιταλίας, όπου συγκέντρωσε 6.190 βαθμούς στο έπταθλο, βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και εξασφάλισε το όριο τόσο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ στην κατηγορία των Νέων, βελτίωσε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης σε αγώνες στις ΗΠΑ, ξεπέρασε τα 4,48 μ. και έγινε η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα. Παράλληλα η 22χρονη εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι.

Από το Diamond League της Ντόχα αποφάσισε η Νικόλ Κυριακοπούλου να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, μετά την εξάμηνη απουσία της λόγω τραυματισμού. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ ξεπέρασε τα 4,55 μ. και κατέλαβε την τρίτη θέση στο αγώνισμα.

Δύο φορές σε διάστημα λίγων εβδομάδων, η Ηλιάνα Κοροσίδου, βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων στην σφυροβολία. Η αρχή έγινε στο Πανελλήνιο σχολικό Πρωτάθλημα με βολή στα 60.12 μ. και η συνέχεια δόθηκε στα «Χειμωνίδεια» όπου πέτυχε βολή στα 60,76 μέτρα. Μάλιστα η Κοροσίδου, στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων που είχε διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη (28/4) είχε ρίξει βολή στα 59.61 μέτρα.

Το όριο για το Λονδίνο «έπιασε»και η Τίνα Κεφάλα στο μαραθώνιο καθώς στον αγώνα που έγινε στο Ενσχεντε τερμάτισε σε 2 ώρες 41.01.

Από την οικογένεια του βάδην προέρχεται η έκτη υποψήφια. ΗΧριστίνα Παπαδοπούλου ήταν τρίτη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στα 5χλμ. κορασίδων με 24.51.55.

Μπορείτε να ψηφίσετε, επιλέγοντας τον ή την αθλήτρια στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου του ΣΕΓΑΣ (Αριστερό μενού, ψηφοφορίες) μέχρι την Τετάρτη 13 Ιουνίου.

Προηγούμενες

Δεύτερη στο μήκος η Υφαντίδου, τρίτη η Κολοκυθά

Υφαντίδου, Κολοκυθά πέρασαν στον τελικό

Επόμενη