Τριάντα έξι χρονών έγινε το Ελληνικό χάντμπολ

| |

Σήμερα συμπληρώνονται 36 χρόνια από τον πρώτο αγώνα του χάντμπολ στην Ελλάδα, στις 13 Φεβρουαρίου του 1977 στον προαύλιο χώρο του γυμνασίου Αμυνταίου στη Φλώρινα με την συμμετοχή 6 ομάδων, 4 ανδρών και 2 γυναικών. Ανδρών: Αμύντας Αμυνταίου, ΝΕΛΕ Αμυνταίου, Γυμνάσιο Αμυνταίου και Εθνικός Κοζάνης. Γυναικών: Αμύντας Αμυνταίου και Γυμνάσιο Αμυνταίου.

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου στο μήνυμα του τόνισε: «Με την ευκαιρία των 36 χρόνων από την γενέθλια ημέρα του αθλήματος, ευχόμαστε υγεία σε όλους τους συντελεστές του χάντμπολ και εκφράζουμε την πεποίθηση μας ότι το άθλημα θα συνεχίσει την πορεία του. Από το 1977 μέχρι σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και το άθλημα έχει να επιδείξει πολλές επιτυχίες στο διάβα του χρόνου. Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε θα πρέπει να εντείνουμε όλοι τις προσπάθειές μας για την διατήρηση και ακόμα μεγαλύτερη άνοδο του αθλήματος. Παράλληλα δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τους πρωτεργάτες του αθλήματος και όλους εκείνους που πρόσφεραν στα 36 χρόνια του χάντμπολ και τους οποίους είναι αυτονόητο ότι τους τιμούμε και ευχαριστούμε ολόψυχα. Χαιρετίζουμε και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο τουρνουά παλαιμάχων που διοργανώνει ο σύλλογος παλαιμάχων Αμύντα Αμυνταίου».

Τουρνουά παλαιμάχων στο Αμύνταιο

Με την ευκαιρία της επετείου του ελληνικού χάντμπολ, ο Σύλλογος Παλαιμάχων του Αμύντα Αμυνταίου διοργανώνει τουρνουά βετεράνων την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου (11:00-14:30) στο κλειστό γυμναστήριο Αμυνταίου στη μνήμη του Γρηγόρη Καναργελίδη, ο οποίος έφυγε από την ζωή στις 22/1/1995 στην διάρκεια του αγώνα κόντρα στον Ζαφειράκη Νάουσας. Στο τουρνουά θα λάβουν μέρος οι ομάδες του Αμύντα Αμυνταίου, του Φιλίππου Βεροίας και της Θεσσαλονίκης, κατά την διάρκεια του οποίου θα τιμηθούν οι προπονητές Θανάσης Ζάκας, Χρήστος Κοτζαμανίδης, Πέτρος Πένσος, καθώς και οι πρώην πρόεδροι Στέφανος Γιαγκούλης και Ιωάννης Κωνσταντίνου και μέσω αυτών και τα τότε μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου.

«Θα θυμόμαστε πάντα αυτή την ημέρα»

Ο Νίκος Γιόσκος από τους πρωτοπόρους αθλητές του αθλήματος τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσουμε εκείνη την ημέρα, Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το μέγεθος του εγχειρήματος και ποια η εξέλιξη του. Ευχόμαστε το άθλημα να πηγαίνει πάντα ψηλά».
Ο Θανάσης Ζάκας καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και από τους πρωτεργάτες του αθλήματος σχολίασε: «Εμείς δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Στο πέρασμα του χρόνου πήραν άλλοι την σκυτάλη. Εμείς τιμούμαι όλους όσους βοήθησαν το χάντμπολ με οποιοδήποτε τρόπο να φτάσει εδώ που είναι».

Προηγούμενες

Κέρδισε τον Φιλώτα ο Ποσειδώνας

Οι ποινές της ΕΠΣ

Επόμενη