Τι είδε το Inspor σε Βαρβάρες και Διαβατό

| |

Ξεκίνησε το Σάββατο το πρωτάθλημα στην Α1 κατηγορία του ερασιτεχνικού κυπέλλου. Αναμφίβολα, την παράσταση έκλεψαν τα δυο φαβορί για την πρώτη θέση, το Νεόκαστρο και η Μελίκη.

Κάνοντας ένα σχόλιο για την πρεμιέρα του Νεοκάστρου, χωρίς να έχω δει το παιχνίδι με τον Άγιο Γεώργιο, θα παρατηρήσω ότι τα πέντε τέρματα που σημείωσε σε ένα ημίχρονο δείχνουν πολλά πράγματα. Επίσης η μεταγραφή του Καφέ στην ομάδα, ίσως είναι η πολυτιμότερη προσθήκη.

Το Σάββατο λοιπόν, παρακολούθησα από ένα ημίχρονο τις αναμετρήσεις στις Βαρβάρες και στον Κοπανό, και θα σχολιάσω μόνο την εικόνα των ομάδων που παρακολούθησα.

Στις Βαρβάρες είδα μια πολύ καλή Μελίκη, η οποία θα είναι δυνατός αντίπαλος για το Νεόκαστρο στην προσπάθεια ανόδου. Η Μελίκη ήταν ανώτερη σε όλο το ματς και έχει αποκτήσει την σιγουριά της μεγάλης ομάδας (στην κατηγορία) και δεν επηρεάστηκε στο 1-0. Είναι πολύ γρήγορη στις αντεπιθέσεις και αυτό της δίνει την δυνατότητα να βρει ανοργάνωτο τον αντίπαλο και να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ. Πριν την έναρξη της σεζόν, θεωρούσα μεγάλο πλήγμα την απώλεια του Τσιούπρου, αλλά στις Βαρβάρες είδα ότι ο Λουμάνι έδειξε ότι μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο.

Όσον αφορά τις Βαρβάρες, είχαν τον ενθουσιασμό και την μαχητικότητα αλλά η άμυνα τους εξέθεσε. Τα δυο πρώτα τέρματα της Μελίκης ήταν δώρα τερματοφύλακα και κεντρικών αμυντικών, ενώ στις γρήγορες αντεπιθέσεις των φιλοξενουμένων, έπιανε…τρικυμία.

Στον Διαβατό, ο γηπεδούχος Ατρόμητος θα είναι και φέτος μια δυνατή και υπολογίσιμη ομάδα. Με παίκτες όπως ο Σπανός και ο Ποζιάδης στην σύνθεσή του είναι επικίνδυνος επιθετικά και μπορεί να κάνει πολλές ζημιές. Αμυντικά όμως ο Ατρόμητος έδειξε αρκετές αδυναμίες. Τόσο στο πρώτο μέρος όσο και στο δεύτερο, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε θέσεις για γκολ και είναι άτυχοι που έφυγαν χωρίς βαθμό.

Όσον αφορά τα Τρίκαλα, σίγουρα κέρδισαν τις εντυπώσεις. Έπαιξαν όμορφο και στρωτό ποδόσφαιρο, δεν παράτησαν το ματς ακόμη και όταν βρέθηκαν πίσω με 3-0 στο 75’ και είχαν μια δημιουργική παρουσία στην επίθεση. Πιστεύω ότι είχαν την ευκαιρία να μπουν στην θέση του οδηγού, στο πρώτο μέρος, αλλά δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν.

Προηγούμενες

Ενοχλημένοι στο Νεόκαστρο

Κλήθηκε σε απολογία το Νεόκαστρο

Επόμενη