Στοίχημα: Το μυστικό της επιτυχίας

| |

Του Γιώργου Μπορμπουδάκη

Το στοίχημα μπορεί να είναι εκτός από μια ευχάριστη ενασχόληση, κάτι αρκετά προσοδοφόρο για αυτόν που παίζει μεθοδικά και με στόχο την επιτυχία. Όμως παίζοντας στοίχημα είναι δεδομένο ότι κάποιος εμπλέκεται σε ένα ρίσκο. Το θέμα είναι αν αυτό το ρίσκο θα του “βγει σε καλό” ή όχι – κάτι το οποίο θα καθορίσει και το αν θα χάσει ή θα κερδίσει χρήματα.

Ποιοι είναι λοιπόν οι πιο κρίσιμοι παράγοντες για την επιτυχία στο στοίχημα; Μπορεί να ακουστεί παράδοξο αλλά υπάρχει μόνο ένας κρίσιμος παράγοντας: Η κοινή λογική – που δυστυχώς οι περισσότεροι αγνοούν ή δεν εφαρμόζουν σωστά όταν παίζουν στοίχημα.

Η κοινή λογική λοιπόν λέει τα εξής απλά:

  • Ο παίκτης πρέπει να παίζει στοίχημα σε κάποιο άθλημα το οποίο γνωρίζει καλά, και όχι σε αθλήματα τα οποία του είναι άγνωστα.
  • Ο παίκτης να παίζει στοίχημα όχι απλώς από συνήθεια, αλλά στις περιπτώσεις εκείνες που    έχει υψηλό βαθμό σιγουριάς για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
  • Πριν ο παίκτης βάλει ένα στοίχημα, θα πρέπει να έχει καλή ενημέρωση, για τα τεκταινόμενα αναφορικά με το γεγονός στο οποίο θέλει να ποντάρει.
  • Ο παίκτης θα πρέπει να κάνει μία σχετική έρευνα και να επιλέγει πάντα τις εταιρείες στοιχημάτων που του δίνουν τις καλύτερες αποδόσεις.
  • Ο παίκτης είναι γενικά προτιμότερο να επιλέγει γεγονότα τα οποία έχουν καλή απόδοση. Στο στοίχημα, υπάρχουν ορισμένα αθλητικά γεγονότα τα οποία έχουν υψηλές πιθανότητες να επαληθευτούν και σχετικά υψηλές αποδόσεις. Άλλα πάλι γεγονότα έχουν χαμηλές πιθανότητες να επαληθευτούν, όμως οι αποδόσεις τους είναι σχετικά πολύ υψηλές. Και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για τα λεγόμενα value bets, δηλαδή στοιχήματα με αυξημένη αξία σε σχέση με το ρίσκο που αναλαμβάνει ο παίκτης.
  • Ο παίκτης καλό θα είναι να αποφεύγει γεγονότα με πολύ χαμηλές αποδόσεις. Συναντάται συχνά το φαινόμενο, όταν κάτι θεωρείται “στάνταρ”, να έχει υπερβολικά χαμηλές αποδόσεις. Αυτό όμως καταλήγει να καθιστά επικίνδυνο το στοίχημα, σε περίπτωση που η πρόβλεψη δεν επαληθευτεί.
  • Ο παίκτης να παίζει πάντα ένα προκαθορισμένο, και σχετικά μικρό ποσοστό της ατομικής του μπάνκας, ώστε να μην “μείνει ταπί” από μια σειρά κακών προβλέψεων. Ακόμα και οι καλύτεροι παίκτες του στοιχήματος μπορεί να πέσουν θύματα κακοτυχίας απ’ την οποία δε θα μπορούσαν φυσικά να διασώσουν τη μπάνκα τους αν την ποντάριζαν όλη, ή σχεδόν όλη, σε κάθε στοίχημα που έβαζαν. Όσο καλό και αν είναι ή φαίνεται ένα στοίχημα, ποτέ κάποιος δε πρέπει να παίζει όλα τα χρήματα που διαθέτει επάνω σε ένα και μοναδικό ενδεχόμενο.

Αυτοί οι απλοί κανόνες κοινής λογικής είναι αρκετοί για να παίζει κάποιος στοίχημα έχοντας ένα καλό ποσοστό επιτυχιών και για να καταστεί κερδοφόρο το εγχείρημα. Το δύσκολο μέρος είναι στο να εφαρμόσει κάποιος τα παραπάνω βήματα καθώς πολλοί παρασύρονται είτε από τις περιστάσεις ή γενικά είναι ιδιαίτερα παρορμητικοί όταν παίζουν στοίχημα – ξεχνώντας τα απαραίτητα βήματα της κοινής λογικής.

pame stoixima live

Προηγούμενες

Εντολή για προσφυγή

Silver V Shirt

Επόμενη