Σεμινάρια προεπιλογής διαιτητών

| |

Από την Κ.Ε.Δ./ΕΠΟ ανακοινώθηκαν τα σεμινάρια προεπιλογής διαιτητών, παρατηρητών και εκπαιδευτών αγωνιστικής περιόδου 2012-2013.

Το σεμινάριο για τους διαιτητές Δ΄ κατηγορίας των Ε.Π.Σ. Άρτας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Θεσπρωτίας, Θράκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Μακεδονίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας, Χαλκιδικής θα πραγματοποιηθεί στις 16/6/2012.

Το σεμινάριο για τους παρατηρητές Δ΄ κατηγορίας και τους εκπαιδευτές, καθώς επίσης τους υποψήφιους νέους παρατηρητές-εκπαιδευτές ανεξαρτήτου κατηγορίας των Ε.Π.Σ. Άρτας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Θεσπρωτίας, Θράκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Μακεδονίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας, Χαλκιδικής θα πραγματοποιηθεί στις 18/6/2012.

Το σεμινάριο για τους διαιτητές και βοηθούς Football League-2 των Ε.Π.Σ. Άρτας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Θεσπρωτίας, Θράκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Μακεδονίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας, Χαλκιδικής θα πραγματοποιηθεί στις 19-20/6/2012.

Το σεμινάριο για τους παρατηρητές Football League και Football League-2 και τους εκπαιδευτές των Ε.Π.Σ. Άρτας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Θεσπρωτίας, Θράκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Μακεδονίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας, Χαλκιδικής θα πραγματοποιηθεί στις 21/6/2012.

Το σεμινάριο για τους διαιτητές-βοηθούς διαιτητές Football League θα πραγματοποιηθεί στις 1-2/7/2012.

Το σεμινάριο για τους διαιτητές-βοηθούς διαιτητές-παρατηρητές Super League και εκπαιδευτές θα πραγματοποιηθεί στις 4-7/7/2012

Με νεώτερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί ο τόπος διεξαγωγής των σεμιναρίων και θα δοθούν οδηγίες σχετικά με το πρόγραμμα αυτών. Τα αγωνιστικά τεστ θα πραγματοποιηθούν αργότερα και σε κάθε περίπτωση πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Επίσης, ανακοινώνεται ότι οι διαιτητές-βοηθοί διαιτητές που θα συμμετάσχουν στο ετήσιο σεμινάριο προεπιλογής 2012-2013 οφείλουν να προσκομίσουν τις παρακάτω ιατρικές εξετάσεις:

Διαιτητές-βοηθοί διαιτητές Super League, διαιτητές-βοηθοί διαιτητές Football League και διαιτητές Football League-2: πρόσφατο τεστ κοπώσεως και υπέρηχο καρδιάς από δημόσιο νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό με τις σχετικές γνωματεύσεις.

Διαιτητές Δ΄ Εθνικής κατηγορίας και βοηθοί διαιτητές Football League-2: καρδιογράφημα από δημόσιο νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό και οφθαλμολογική εξέταση μόνο από δημόσιο νοσοκομείο με τις σχετικές γνωματεύσεις.

Σημειώνεται ότι οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές, παρατηρητές και εκπαιδευτές διαιτησίας οι οποίοι θα λάβουν μέρος στα σεμινάρια προεπιλογής θα πρέπει να προσκομίσουν αντίγραφο ποινικού μητρώου. Οι παρατηρητές και εκπαιδευτές θα πρέπει να έχουν μαζί τους το αποδεικτικό κατάθεσης παραβόλου.

Τέλος, ανακοινώνεται ότι στο www.epo.gr, συγκεκριμένα στην ενότητα ΕΠΟ_ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΚΑΙΟ_ΕΛΛΗΝΙΚΟ_ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ έχουν αναρτηθεί οι ερωτήσεις-απαντήσεις των Κανόνων του Παιχνιδιού, που θα αποτελέσουν την εξεταστέα ύλη των γραπτών εξετάσεων στα σεμινάρια προεπιλογής της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013. Οι εξετάσεις στις εικόνες με φάσεις (video test) θα βασιστούν σε εξεταστέα ύλη που προέρχεται αποκλειστικώς από τα UEFA DVD, και ειδικότερα από αυτά με τίτλο RAP 2009-B, RAP 2010-Α και RAP 2010-B, τα οποία η ΚΕΔ έχει προμηθεύσει στις Επιτροπές Διαιτησίας των ΕΠΣ. Το προσεχές διάστημα θα αναρτηθούν και οι ερωτήσεις-απαντήσεις των ΚΑΠ (Ερασιτεχνών και Επαγγελματιών).

Προηγούμενες

Έμεινε με το σορτς

Ανοίγουν οι ξενώνες στο ΟΑΚΑ

Επόμενη