Ρεκόρ παραγωγικότητας

| |

Η νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας με 43-14 δεν ήταν μόνο ένα σημαντικό ξεκίνημα στον δρόμο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του EURO 2016. Η ευρεία νίκη με την τεράστια αυτή διαφορά, χάρισαν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και δύο ιστορικά ρεκόρ.

Αρχικά τα 43 γκολ στην επίθεση είναι ρεκόρ παραγωγικότητας σε μεγάλη διοργάνωση (Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο, Ολυμπιακοί Αγώνες). Ποτέ άλλοτε σε επίσημο παιχνίδι η Εθνική ομάδα δεν είχε σπάσει το φράγμα των 40 τερμάτων! Εξάλλου η φιλοσοφία της, κυρίως στα χρόνια που έκανε τις μεγάλες επιτυχίες υπό την καθοδήγηση του Σουηδού Ούλφ Σέφερτ ήταν αμυντική. Μια ομάδα σκληροτράχηλη και συμπαγής, που τις περισσότερες φορές δεν ξεπερνούσε επιθετικά τα 30 γκολ ανά παιχνίδι.

Η αμέσως επόμενη καλύτερη συγκομιδή να είναι τα 36 γκολ στο ματς με τον Καναδά (23-36) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τυνησίας το 2005 και τα 35 στον αγώνα με την Κύπρο (22-35) στην Λευκωσία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος το 1997.

Όσον αφορά το ρεκόρ διαφοράς τερμάτων, κατατρίφθηκε ακόμα και το «στοιχειωμένο» +27 που κρατούσε από το 1987, όταν η Ελλάδα είχε νικήσει τον Λίβανο στη Δαμασκό με 47-20 για τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Το αμέσως προηγούμενο είχε σημειωθεί πέρσι στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013, όταν στη Θεσσαλονίκη η ομάδα του Γιώργου Κρανάκη είχε επικρατήσει της Κύπρου με 31-13 (+18).

Πλέον το +29 κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία είναι το απόλυτο ρεκόρ, που πάρα πολύ δύσκολα θα σπάσει, αφού είναι λογικό ότι όσο περνάνε τα χρόνια και το επίπεδο μεγαλώνει, η ψαλίδα ανάμεσα στις ομάδες μικραίνει.

Τι λένε οι διεθνείς

Στην αυτοσυγκέντρωση που έδειξε η Ελλάδα κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία παρά την διαφορά δυναμικότητας και το κρίσιμο επόμενο ματς με την Ιταλία στάθηκαν στις δηλώσεις τους στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ, οι διεθνείς:Κώστας Δεληγιάννης: «Κάναμε ένα καλό ματς. Είχαμε συνέχεια τον έλεγχο. Μας βοήθησε πολύ και η παρουσία του κόσμου. Το χρειαζόταν η Εθνική αυτό το αποτέλεσμα».Γιώργος Χαλκίδης: «Δείξαμε αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία στο παιχνίδι μας, ενόψει του αγώνα με την Ιταλία. Ουσιαστικά ήταν μία καλή πρόβα τζενεράλε για το ματς του Σαββάτου. Σε αυτό το ματς θέλαμε να δούμε περισσότερο την διάθεση και την ενέργεια».Αλέξης Αλβανός: «Το σημαντικό ματς είναι το επόμενο με την Ιταλία. Απλά κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία, κάναμε το καθήκον μας. Δεν αντιμετωπίσαμε μεγάλες δυσκολίες, διότι η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη, αλλά δείξαμε σοβαρότητα».Κώστας Τσιλιμπάρης: «Ξεπεράσαμε το εμπόδιο της Μεγάλης Βρετανίας και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Ιταλία. Ένα ματς από το οποίο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η συνέχεια του ομίλου. Το παιχνίδι δεν θα είναι καθόλου εύκολο και θέλει σοβαρή προσέγγιση απ’ όλους. Χρειάζεται διάθεση και προσφορά απ’ όλους. Καμία νίκη δεν έρχεται από μόνη της. Το κλίμα στην ομάδα είναι θετικό και έχουμε καλή ψυχολογία».

Μπίλι Μπέιλι (τεχνικός Αγγλίας): «Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, στο οποίο δεν καταφέραμε να φανούμε αντάξιοι. Είμαστε μια νέα ομάδα, η οποία έχασε 7 παίκτες από την Ολυμπιακή Ομάδα. Είμαστε δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα. Τα 29 γκολ διαφοράς είναι πάρα πολλά. Η Ελλάδα είναι για μένα μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, έχει παίκτες στις τάξεις τις που μπορούν να σε καταστρέψουν».

Προηγούμενες

Αβετίδης: Σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη

“Βομβαρδισμός” επιτυχιών, έπεται συνέχεια

Επόμενη