Ρίχνεται στην μάχη η Υφαντίδου

| |

Έξι ακόμη Έλληνες αθλητές ξεκινάνε την προσπάθεια τους στο 21ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι. Την προσπάθεια της στο έπταθλο, θα ξεκινήσει η Σοφία Υφαντίδου. Η 26χρονη θα αγωνιστεί την Παρασκευή σε 100 μ. εμπ., ύψος, σφαιροβολία και 200 μέτρα. Το ρεκόρ της από φέτος είναι 6.109 βαθμοί.

Η Μαρία Μπελιμπασκάκη, είναι η μόνη που επιστρέφει για δεύτερη φορά στο Ολυμπιακό στάδιο. Η 21χρονη μετά τη συμμετοχή στα 100 μ., θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στα 200 μέτρα. Η αθλήτρια θα τρέξει στον δεύτερο διάδρομο της πρώτης σειράς και έχει αρκετά δύσκολο έργο. Με 23.38 έχει τον τρίτο χρόνο, καθώς μπροστά της είναι η Γαλλίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης Μαριάμ Σουαρέ με φετινό 22.74, αλλά και η Γιαμίλ Σάμουελ από την Ολλανδία με 22.93. Στον απογευματινό τελικό προκρίνονται οι 4 πρώτοι από κάθε σειρά και οι πέντε καλύτερες επιδόσεις από το σύνολο των πέντε σειρών.

Με υψηλές προσδοκίες ξεκινάει την προσπάθεια του στα 200 μ., ο Λυκούργος Τσάκωνας. Ο νεαρός σπρίντερ πριν από δύο χρόνια ήταν έβδομος στη Βαρκελώνη, θέση την οποία θα προσπαθήσει να βελτιώσει. Στον προκριματικό του αγωνίσματος, ο 22χρονος θα τρέξει στην 4η από τις πέντε σειρές και με 20.52 έχει τον καλύτερο χρόνο στη σειρά του. Την πρόκριση για τον απογευματινό τελικό θα πάρουν οι τέσσερις πρώτοι κάθε σειράς και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι. Μεταξύ των αθλητών που θα πάρουν μέρος στα προκριματικό των 200 μ., δεν είναι ο Γάλλος Κριστόφ Λεμέτρ.

Διπλή εκπροσώπηση θα υπάρξει στο μήκος των ανδρών. Ο Γιώργος Τσάκωνας με 8,14 μ. ατομικό ρεκόρ από φέτος και ο Δημήτρης Διαμαντάρας με 8,01 μ., από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συγκεντρώνουν πιθανότητες για συμμετοχή στον τελικό. Εκεί θα αγωνιστούν είτε όσοι πιάσουν το όριο των 8,05 μ. είτε οι 12 καλύτεροι του προκριματικού.

Στη δισκοβολία, ο Γιώργος Τρέμος θα πάρει μέρος στο πρώτο γκρουπ, με το όριο να είναι 66,00 μ. και με τον ίδιο να έχει από φέτος ατομικό ρεκόρ 62,92 μέτρα.

Προηγούμενες

Πέμπτη στην σφαιροβολία η Υφαντίδου

Σε πέντε γκρουπ η αποστολή για το Ελσίνκι

Επόμενη