Πυγμή: Επιστροφή στα ταπί

| |

Το φθινόπωρο και ο σχεδιασμός της νέας αθλητικής περιόδου έχει ξεκινήσει για το αθλητικό σωματείο της Πυγμής Βέροιας, αλλά η πολυδύναμη  καλοκαιρινή δραστηριότητα του σωματείου αντηχεί ακόμη στη σκέψη και στις αισθήσεις των νεαρών αθλητών της.

Ζωηρές είναι οι αναμνήσεις από την κατασκήνωση που διοργάνωσε και φέτος τον Αύγουστο η Πυγμή για τους αθλητές της στην Καβάλα.  Με τη συμμετοχή 55 παιδιών,  βιώθηκε μία πολύ ευχάριστη σε διασκέδαση εβδομάδα, με αποτυπωμένα τα συναισθήματα στην έκφραση και ψυχολογία των παδιών που ήταν έκδηλη κατά την επιστροφή τους στη Βέροια.

Σειρά είχε η ανάβαση στον ΄Ολυμπο, τις ημέρες της μεγάλης μπλε πανσελήνου του μηνός Αυγούστου, όπου για 5η συνεχή χρονιά, αθλητές της πυγμής, βίωσαν το μεγαλείο της φύσης απολαμβάνοντας τη μαγεία της διαδρομής και του Ολύμπου, τόσο από τη μυθολογική του διάσταση όσο και από τις εξαιρετικές ομορφιές του τοπίου.

Σημεία όπως το οροπέδιο των Μουσών , ή ο Λαιμός πάνω από τα αλπικά μονοπάτια της Σκούρτας, που σε κάνει να νιώθεις πως είσαι μετέωρος μεταξύ ουρανού και γης και τα σύννεφα φεύγουν ανηφορικά προς το «Θρόνο του Δία» ή η αίσθηση της αλλαγής της θερμοκρασίας, η συχνή αλλαγή των καιρικών φαινομένων, που σε κάνουν να νιώθεις μέσα στο κατακαλόκαιρο πως είσαι στα πρόθυρα του χειμώνα, είναι στ’ αλήθεια πρωτόγνωρα βιώματα δημιουργώντας  πλούσια συναισθήματα στην ψυχή των εφήβων ! Η ατομική και συλλογική  προσπάθεια που καταβάλλει όλη η ομάδα ανηφορίζοντας τα τελευταία μονοπάτια λίγο πριν φτάσει στο υψηλότερο σημείο διανυκτέρευσης στην Ελλάδα, στα 2.680 μέτρα, στο καταφύγιο του Γ. Αποστολίδη, αποτελεί κομβικό σημείο στο ξεκίνημα μίας εσώτερης διαδρομής που λέγεται αυτογνωσία κάτι που εκφράζει και αντιπροσωπεύει την αρμονική ανάπτυξη τόσο της νοητικής όσο και της σωματικής ανάπτυξης – εκγύμνασης του ατόμου. Αυτό που στη γλώσσα του αθλήματος του ΤαεΚβοΝτο , ονομάζεται “Do” .

Η εκδρομή συνδιοργανώθηκε με το φιλικό σωματείο Ταεκβοντο των Σερρών  “Πρωτέα” και οι στιγμές που μοιράστηκαν οι αθλητές …ανεξάλειπτες.

Η επιστροφή πια στις φθινοπωρινές προπονήσεις άρχισαν από την 3η του Σεπτέμβρη καθημερινά για όλα τα τμήματα της Πυγμής, με τα μικρότερα μέλη να ξεκινούν από την ηλικία των 4 ετών μέχρι και τους ενήλικες άνευ ορίου ηλικίας με τους πρώτους να γυμνάζονται στο χώρο της πυγμής στην οδό Αγ.Γεωργίου 4, στην πλατεία του Αγ. Αντωνίου και τα μεγαλύτερα παιδιά να φιλοξενούνται στην αίθουσα Δ5, επιστρωμένη από το σύλλογο της Πυγμής, στο κλειστό γυμναστήριο Φιλίππειο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία για τα ωράρια των προπονήσεων στο ολυμπιακό άθλημα ταεκβοντο στην Πυγμή Βέροιας, μπορεί κανείς να επικοινωνήσει καθημερινά στα γραφεία του συλλόγου στο τηλέφωνο 23310 20868 , ή να επισκεφτεί τη σελίδα της Πυγμής στο facebook όπου μπορεί να περιηγηθεί στα φωτογραφικά άλμπουμ των δραστηριοτήτων του σωματείου που διοργανώνονται κάθε χρόνο για τους αθλητές.  

Προηγούμενες

Ποδηλατικός γύρος Βερμίου την Κυριακή

Σε διεθνές ανοιχτό πρωτάθλημα ΤαεΚβοΝτο η Χριστοδουλίδου

Επόμενη