Πρώτοι δελφινισμοί από λιλιπούτειους μαθητές στον Ναυτίλο

| |

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν πως γνωρίζουν να κολυμπούν. τα στοιχεία όμως δείχνουν πως ο αριθμός των πνιγμών στην χώρα μας παραμένει πολύ μεγάλος. Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε η νέα γενιά να μαθαίνει πραγματικά να κολυμπάει και σε πολλές περιπτώσεις να συμμετέχει και σε προγράμματα διασώσεων.

Στα πλαίσια του προγράμματος “το νερό και η σημασία του στην ζωή μας” και με πρωτοβουλία της διευθύντριας του 7ου Δημοτικού σχολείου Βέροιας, κυρίας Γκίλινα και της γυμνάστριας κυρίας Μέλλιου, οι μαθητές της πρώτης και δευτέρας τάξης του σχολείου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη σημασία του νερού στην ζωή τους, μέσα από την κολύμβηση. Σε συνεργασία με τον Ν.Α.Σ. Ημαθίας και το κολυμβητήριο Ναυτίλος στην περιοχή Δοβρά της Βέροιας, δόθηκαν οι πρώτες τεχνικές οδηγίες και συμβουλές για σωστή αντίδραση στο νερό.

Το έργο ανέλαβε ο προπονητής των αγωνιστικών και προαγωνιστικών τμημάτων του συλλόγου Στέλιος Αμπατζίδης. Ο ίδιος, ως κολυμβητής από την ηλικία των 5 ετών, είχε την δυνατότητα να πετύχει πολύ μεγάλες διακρίσεις σε πανελλήνιους αγώνες, αλλά και σήμερα, ως προπονητής, έχει τη χαρά να βλέπει πολλούς από τους αθλητές του να διακρίνονται τόσο σε συλλογικούς αγώνες, όσο πανελλήνια κατακτώντας πολλές πρώτες θέσεις.

Στην ενασχόληση με το κολύμπι βασικός στόχος είναι να μάθουν όλα τα παιδιά να κολυμπούν σωστά γιατί τότε μόνο θα κολυμπούν με ασφάλεια ώστε να εκλείψει το τραγικό φαινόμενο των πνιγμών . Επιπλέον όσοι επιλέγουν το άθλημα της κολύμβησης εκτός του ότι αθλούνται , βελτιώνουν ασύγκριτα και την ποιότητα της ζωής τους.

Προηγούμενες

Ο Νηρέας στο προπαιδικό πρωτάθλημα tennis

Πάλη: Ένα χρυσό & δυο αργυρά για τον Ημαθίωνα Αλεξάνδρειας

Επόμενη