Πρωτιά στον προκριματικό για Κολοκυθά

| |

Ολοκληρώθηκε το πρωινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του 27ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου, στο ΣΕΦ. Στις τρεις – πρωινές- προκριματικές σειρές στα 60 μ. των γυναικών, η Ευθυμία Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρεια) τερμάτισε σε 7.76 και κατατάχθηκε πρώτη. Η Κυριακή Σαμάνη (Αίολος) ήταν νικήτρια στην πρώτη σειρά με 7.90, μπροστά από την Κωνσταντίνα Κατσικογιάννη (ΓΣ Κηφισιάς- 7.91) .

Η 17χρονη Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπία Πατρών), μπορεί τη φετινή σεζόν να έχει ρίξει το βάρος της στις σχολικές υποχρεώσεις, παρόλα αυτά έδειξε σε καλή κατάσταση. Η νεαρή σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον προκριμαιτκό των 400 μ. με 58.17 και έδειξε σε θέση να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων (57.95).

Στο Α’ προκριματικό γκρουπ του μήκους, ο Γιώργος Τσάκωνας (ΓΑΣ Σκάλας) με άλμα στα 7,60 μ. σημείωσε την κορυφαία επίδοση, ενώ επίσης με ένα άλμα ο Λούης Τσάτουμας (Μεσσηνιακός) είχε άλμα στα 7,54 μέτρα. Πάνω από το όριο των 7,30 μ. προσγειώθηκε και ο Τάσος Γαλαζουλας (ΠΓΣ) με 7,39 μέτρα. Ο Δημήτρης Διαμαντάρας σημείωσε 7,15 μέτρα.

Στον προκριματικό της σφαιροβολίας, ο Μιχάλης Σταματόγιαννης (Αίολος Πατρών) πέτυχε βολή στα 18,91 μ., που αποτελεί και φετινό του ρεκόρ.
Με εμπόδια έγινε ο προκριματικός των 60 μ., καθώς έπεσε η τάση του ρεύματος και δεν λειτούργησε το φώτο φίνος στις δύο προκριματικές σειρές. Υστερα από τις σχετικές διαβουλεύσεις αποφασίσθηκε η χρονομέτρηση όλων των σειρών να γίνει με χρονόμετρο χειρός.Την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Μάκης Στεργιούλης (ΑΟ Μεγάρων), καθώς τερμάτισε σε 6.5.

Στα 400 μ. των ανδρών, ο Πέτρος Κυριακίδης ήταν ο γρηγορότερος όλων τερματίζοντας σε 48.96 και στον τελικό θα επιδιώξει να πιάσει το όριο για το Γκέτεμποργκ (47.20). Στην πρώτη του κούρσα στη σεζόν, ο Δημήτρης Γράβαλος (Αρης) επικράτησε στη σειρά του με 49.93. Στη δεύτερη σειρά ο Γιάννης Σταματελόπουλος τερμάτισε σε 49.69.

Δεν έγινε προκριματικός στα 1.500 μ. ανδρών και γυναικών, αλλά και στο επί κοντώ των Γυναικών. Ο τελικός του αγωνίσματος θα ξεκινήσει στις 15.30, δηλαδή 15λεπτά νωρίτερα σε σχέση με το αρχικό πρόγραμμα.

Προηγούμενες

Εκπαιδευτήρια: παρουσίαση συνεργασίας με Juventus Academy

Με τον ΣΧΟΒ στον Όλυμπο

Επόμενη