Πρωτιά για Άγγελο Κώττια

| |

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΚΑΡΑΤΕ Εφήβων-Νέων Νεανίδων & Νέων-Ανδρών-Νέων Γυναικών -21 ετών,το Σάββατο 27η Οκτωβρίου στην Βέροια. 450 Αθλητές και Αθλήτριες από διάφορες πόλεις τής Χώρας, συμμετείχαν, με ένα εξαιρετικά υψηλό τεχνικό και αγωνιστικό επίπεδο.

Την 1η θέση και χρυσό Μετάλλιο, κατέκτησε ο Βεροιώτης αθλητής του Μακεδών Άγγελος Κώττιας στην κατηγορία των εφήβων στά -52 κιλά, εξασφαλίζοντας μία θέση στην εθνική Ομάδα. που από τα προκριματικά έδειξε ότι περνάει περίοδο μεγάλης φόρμας αφού είχε κερδίσει τον 1 γύρο 9-0 και τον 2 γύρο 9-0 έτσι πέρασε στους τελικούς.

Ο πρωταθλητής του αθλητικού συλλόγου καράτε Μακεδών Βέροιας πέρασε μπάι στον 1ο γύρο (δεν ήρθε ο αντίπαλος του) κερδίζοντας με 8-0, τον 2ο γύρο τον κέρδισε 5-1, τον 3ο γύρο τον κέρδισε με 6-4 και πήγε στον τελικό της κατηγορίας συγκεντρωμένος όσο ποτέ άλλοτε. Στον τελικό έκανε μια πολύ μεγάλη εμφάνιση και κέρδισε άνετα με 9-0. Ο επόμενοι στόχοι του Άγγελου τώρα είναι οι Βαλκανικοί Αγώνες το 2013 στην Σερβία. και τα ρέτζιουμ (πανευρωπαικό-Τουρκία).

Ο προπονητής Γιάννης Σιδηρόπουλος συνεχάρη τον αθλητή του για την πολύ μεγάλη του επιτυχία, και του ευχήθηκε να έχει καλή πορεία. «Επιτέλους έπαιξε όπως έπρεπε. Επιτέλους πιστοποίησε την αξία του. Μου το χρωστούσε αυτό το χρυσό. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Την προσπάθεια την ξεκινήσαμε από το 2009, το κυνηγούσαμε 3 χρόνια τώρα. Στεναχωρηθήκαμε πολύ πολλές φορές και οι δύο γιατί χάναμε παιχνίδια δικά μας. Επίσης μας στεναχώρησαν και πολλοί, παρόλα αυτά όμως ο Άγγελος έπρεπε να βελτιώσει κάποια χτυπήματα του και την στρατηγική που έπρεπε να ακολουθήσει, έτσι λοιπόν στην 4 χρονιά ήρθε η μεγάλη αυτή επιτυχία. Είμαι υπερήφανος πολύ» δήλωσε ο προπονητής του Κώττια Γιάννης Σιδηρόπουλος.

Προηγούμενες

Προπαιδικό Ομαδικό Ενωσιακό Πρωτάθλημα τένις στην Κατερίνη

Κέρδισαν την Κοζάνη οι κορασίδες του Ποσειδώνα

Επόμενη