Πριν από τον Cruyff δεν ήξερα τίποτα για το ποδόσφαιρο…

| |

«Νιώθω άθλια όταν πραγματικά ταλέντα απορρίπτονται λόγω στατιστικών. Με βάση τα σημερινά κριτήρια του Ajax θα με είχαν απορρίψει. Όταν ήμουν 15 δεν μπορούσα να κλωτσήσω την μπάλα πάνω από 15 μέτρα με το αριστερό μου πόδι και 20 με το δεξί. Η τεχνική και τ’ όραμα μου δεν είναι ανιχνεύσιμα από τους υπολογιστές».

«Όταν έχεις την μπάλα πρέπει να κάνεις τον αγωνιστικό χώρο όσο μεγαλύτερο γίνεται και όταν δεν την έχεις όσο μικρότερο γίνεται».

«Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα».

Ο Johan Cruyff γεννήθηκε στις 25 Απριλίου του 1947 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Μεγαλώνοντας έγινε ένας σπουδαίος παίκτης αρχικά κι έπειτα αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του αθλήματος. Το υπηρέτησε από διάφορα πόστα και ήταν από τους ανθρώπους που υπήρξαν φιλόσοφοι αυτού.

Οι θεωρίες και οι ατάκες του γύρω από το άθλημα είναι πολλές και πλέον γνωστές σ’ όλους μας. Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» μας δίδαξε πολλά και μας βοήθησε, ώστε ν’ αλλάξουμε αντίληψη για το άθλημα.

Δείτε ακόμα : Προγνωστικά Στοιχήματος

Ενδεικτικά ο Pep Guardiola έχει δηλώσει: «Πριν από τον Cruyff δεν ήξερα τίποτα για το ποδόσφαιρο. Για μένα είναι ο πιο επιδραστικός προπονητής όλων των εποχών».

Από την άλλη ο σπουδαίος Pelé έχει αναφέρει: «Ο κόσμος με ρωτούσε: “Ποιος παίκτης θα ήθελες να είναι Βραζιλιάνος;”. Εγώ απαντούσα: “Κανείς. Υπάρχουν κάποιοι απίθανοι παίκτες που τους θαυμάζω, όμως δε θα ήθελα κανείς να είναι Βραζιλιάνος”. Μετά είδα τον Cruyff κι ευχήθηκα να ήταν Βραζιλιάνος. Ήταν απόλαυση να τον βλέπεις».

Σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια (24/03/16) ο Johan Cruyff έφυγε από τη ζωή. Ουσιαστικά ένα μήνα πριν κλείσει τα 69 έτη του.

Μια τεράστια προσωπικότητα που δε θα ξεχαστεί ποτέ και όλοι οι νέοι παίκτες/προπονητές/φίλαθλοι του αθλήματος θα τον διαβάζουν προκειμένου να διδαχθούν και να εξελιχθούν απ’ όσα μας δίδαξε!

Προηγούμενες

Προγνωστικά Στοιχηματος : Δεν σταματάει η Μπράγκα

Στοίχημα: Ο μόνος δρόμος της Τότεναμ

Επόμενη