Πανελλήνιος αγώνας ποδηλάτου βουνού στη Νάουσα

| |

Ο Ποδηλατικός Φυσιολατρικός Όμιλος Νάουσας -MTB CLUB NAOUSA- διοργανώνει Πανελλήνιο Αγώνα Ποδηλάτου Βουνού (MTB CROSS COUNTRY) στο όρος Βέρμιο για τις κατηγορίες Εφήβων/Νεανίδων – Ανδρών/Γυναικών  (Open).

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:

Έμπροσθεν του λίφτ-μπαρ στην βάση του εναέριου αναβατήρα του Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια, Νάουσα. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ: Κυριακή 14/7/2013 Αγώνας Ποδηλασίας Βουνού – MTB CROSS COUNTRY CIRCUIT (ΣΙΡΚΟΥΪ) (Ατομικό Χρονόμετρο) ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

Λεπτομέρειες και υψομετρικά της διαδρομής θα δημοσιευτούν μέχρι την Παρασκευή 7/6/2013.

Η διαδρομή του αγώνα θα είναι άρτια σηματοδοτημένη 3 ημέρες πριν την εκκίνηση του αγώνα.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Η διαδρομή του αγώνα θα είναι άρτια σηματοδοτημένη και θα καλύπτεται σε όλο της το μήκος με κριτές, προσωπικό ασφαλείας, ιατρικό προσωπικό και τροφοδοσίες.  Η χρήση κράνους που απαιτείται από τους κανονισμούς UCI είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Κατά την διεξαγωγή του αγώνα απαγορεύονται ποδηλάτες μη συμμετέχοντες να βρίσκονται εντός της διαδρομής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ:

13/7/2013, 16:00μμ.-20:00μμ. – Επίσημη προπόνηση και αναγνώριση της διαδρομής, συγκέντρωση έμπροσθεν του λίφτ-μπαρ στην βάση του εναέριου αναβατήρα του Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια, Νάουσα – (θα λειτουργεί γραμματεία για εγγραφή αθλητών)

14/7/2013, 08:30-11:00πμ. – Εγγραφή αθλητών έμπροσθεν του λίφτ-μπαρ στην βάση του εναέριου αναβατήρα του Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια, Νάουσα.

14/7/2013, 11:20πμ. – Συγκέντρωση αθλητών έμπροσθεν του λίφτ-μπαρ στην βάση του εναέριου αναβατήρα του Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια, Νάουσα.
14/7/2013, 11:30πμ. – Εκκίνηση Αγώνα

14/7/2013, με το πέρας του αγώνα – Απονομές βραβείων έμπροσθεν του λίφτ-μπαρ στην βάση του εναέριου αναβατήρα του Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια, Νάουσα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ:

Οι κατηγορίες αγωνιζόμενων ανδρών θα καταρτίζονται βάση ηλικίας και θα είναι οι εξής:

Κατηγορία Ι           (έως 19 ετών)

Κατηγορία ΙΙ 20+  (από 20 έως 29 ετών)

Κατηγορία ΙΙΙ  30+ (από 30 έως 39 ετών)

Κατηγορία ΙV 40+ (από 40 έως 49 ετών)

Κατηγορία  V 50+ (από 50 ετών και άνω)  

Κατηγορία γυναικών

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές – ποδηλάτες που ανήκουν στην Ε.Ο.Π. καθώς και OPEN (ανεξάρτητοι) αθλητές – ποδηλάτες.

Κάθε αθλητής με την συμμετοχή του στον αγώνα δηλώνει υπεύθυνα ότι αποδέχεται τους κανονισμούς της προκήρυξης και ότι είναι απολύτως υγιής και έτοιμος (σωματικά και ψυχικά) για την συμμετοχή του στον συγκεκριμένο αγώνα, αντιλαμβανόμενος όλους τους πιθανούς κινδύνους που απορρέουν από την συμμετοχή του σε αυτόν. Κατ’ επέκταση, συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο με δική του ευθύνη και παράλληλα αναγνωρίζει ότι οι διοργανωτές, όπως και κάθε πρόσωπο που εργάζεται και εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στη διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα, δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη απέναντί του για τυχόν τραυματισμό του, καταστροφή ή απώλεια προσωπικού εξοπλισμού ή αντικειμένων, πριν κατά την διάρκεια ή και μετά τον αγώνα.

Κάθε αθλητής με την συμμετοχή του σε κάθε αγώνα δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν απαιτεί καμία αποζημίωση για φωτογραφίες, βίντεο, στιγμιότυπα, αποτελέσματα με προσωπικά του στοιχεία ή συνεντεύξεις του κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, που τυχόν θα χρησιμοποιηθούν από τον διοργανωτή ή τους χορηγούς για ενημερωτικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της διοργάνωσης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δηλώσεις συμμετοχών  μπορούν να υποβληθούν για όλους ως εξής:

1) στην ηλεκτρονική διεύθυνση   www.snow-sports.gr  / ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 3ο MTB CROSS COUNTRY CHALLENGE NAOUSA 2013 με την παράλληλη καταβολή του ποσού συμμετοχής στην γραμματεία του αγώνα στις 14/7/2013 έως τις 10:30 πμ.

2) μέσω e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την παράλληλη καταβολή του ποσού συμμετοχής στην γραμματεία του αγώνα στις 14/7/2013 έως τις 10:30 πμ.

3) ή επί τόπου έως και 30’ πριν την εκκίνηση του αγώνα στην γραμματεία του αγώνα (έως τις 10:30 πμ. της 14/7/2013), έμπροσθεν του λίφτ-μπαρ στην βάση του εναέριου αναβατήρα του Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια, Νάουσα

Όλοι οι συμμετέχοντες ανεξαιρέτως θα συμπληρώνουν Υπεύθυνη Δήλωση στη γραμματεία, υπογεγραμμένη ότι συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και ότι είναι άνω των 18 ετών.
Οι ανήλικοι κάτω των 18 θα πρέπει να έχουν μαζί τους Υπεύθυνη Δήλωση και υπογεγραμμένη (συναίνεσης-συμμετοχής) από τον κηδεμόνα τους, η οποία θα είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια αρχή (ΚΕΠ, Αστυνομία, Δήμος) που θα αναφέρει ότι επιτρέπουν να συμμετέχει στους παραπάνω αγώνες και σε περίπτωση φθοράς του εξοπλισμού (ποδήλατο) ή ατυχήματος του αθλητή-αθλήτριας δεν θα φέρει καμία ευθύνη ο διοργανωτής σύλλογος.(download της ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ από την ηλεκτρονική διεύθυνση   www.snow-sports.gr/ ΝΕΑ-EVENTS / 3ο MTB CROSS COUNTRY CHALLENGE NAOUSA 2013)   

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές το αργότερο έως και 30’ πριν την εκκίνηση  του αγώνα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:

Για ότι δεν προβλέπει η παρούσα ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για τούς αγώνες ορεινής ποδηλασίας (cross country) και η αγωνόδικος επιτροπή.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ / RADIOS / SPLIT CREWS / YELLOW FLAGS:

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Λεπτομέρειες και υψομετρικά της διαδρομής θα δημοσιευτούν μέχρι την Παρασκευή7/6/2013.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι έμπροσθεν έμπροσθεν του λίφτ-μπαρ στην βάση του εναέριου αναβατήρα του Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια – Νάουσα και η διαδρομή θα αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή του Χ.Κ. 3-5 Πηγαδιών, Νάουσας.

Η διαδρομή του αγώνα αποτελείται κατά κύριο λόγο από δασικά μονοπάτια και δρόμους με αρκετά τεχνητά εμπόδια και  με πολλές εναλλαγές κλίσης (από απότομους έως και σχεδόν flat, εναλλαγές εδάφους (πέτρες, χαλίκια, χώμα, κλαδιά, ρίζες, φύλλα κ.α.) και εναλλαγές τοπίου κατά κύριο λόγο σε σκιερό μέρος με πυκνή και ψηλή βλάστηση.

RADIOS: Θα υπάρχει ασύρματη επικοινωνία σε όλη την διάρκεια της διαδρομής από την εκκίνηση έως και τον τερματισμό για την αποφυγή τραυματισμών και άλλων απρόβλεπτων.

SPLIT CREWS: Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχει συνοδεία με τετράτροχα οχήματα για λόγους ασφαλείας και τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων μέσα σε αυτή.

YELLOW FLAGS: Σε όλο το μήκος της διαδρομής θα είναι τοποθετημένοι κριτές, οι οποίοι σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος θα εφιστούν την προσοχή των αθλητών με κίτρινη σημαία.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ:

Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 8€/αθλητή έως την 12/7/2013. Από την 13/7/2013 και έπειτα ή επιτόπου στην γραμματεία το κόστος συμμετοχής στον αγώνα θα είναι 10€/αθλητή.

Λεπτομέρειες για τους τρόπους συμμετοχής δίνονται και στην ιστοσελίδα www.snow-sports.gr  / Νέα-Events / Αίτηση συμμετοχής 3ο MTB CROSS COUNTRY CHALLENGE NAOUSA 2013

Διαφημιστικά περίπτερα και service depots θα τοποθετούνται ελεύθερα χωρίς χρέωση στον χώρο της εκκίνησης/τερματισμού με την υπόδειξη των διοργανωτών.

ΤΟΠΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ:

Στην βάση του Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια θα λειτουργεί ξενοδοχείο σε απόσταση αναπνοής από την εκκίνηση/τερματισμό (http://www.3-5pigadia.gr/ ),

καθώς και σε απόσταση 3χλμ από το Χ.Κ. στην περιοχή Άγιος Παύλος (Κουτσούφλιανη) (http://sfendamos.gr/ , http://www.naoussahotel.gr/ & http://www.akrorio.gr/en/index.htm )

Λοιπά καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.naousa.gr .

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΕΣ:

Στην εκκίνηση/ τερματισμό θα δίνονται δωρεάν energy jells, energy drinks και νερά κ.α., καθώς και θα υπάρχει service depot.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας θα απονέμεται κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα, στον 2ο νικητή ασημένιο μετάλλιο και δίπλωμα, στον 3ο νικητή  χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα.

Σε κάθε συμμετέχοντα θα δοθεί  αναμνηστικό δίπλωμα με το λογότυπο του αγώνα.

Προηγούμενες

Φιλικά με Άρη και Ξάνθη

Επόμενη