Παιχνίδι σωτηρίας για τον Φίλιππο το Σάββατο

| |

Τρία παιχνίδια περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών. Από αυτά τα δύο κρίνονται ιδιαιτέρως σημαντικά για την παραμονή στην κατηγορία και τα αποτελέσματα τους σε μεγάλο βαθμό μπορεί να επηρεάσουν την πορεία των ομάδων στην συνέχεια του πρωταθλήματος. 

Στις Συκιές ο Φοίβος φιλοξενεί τον Φίλιππο με τις δύο ομάδες να έχουν τους ίδιους στόχους. Η ομάδα του Φοίβου αγνοεί την νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, αλλά το πρόσημο της στη σεζόν είναι θετικό έως τώρα, έχοντας ήδη 5 βαθμούς. Με νίκη θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την παραμονή, αλλά αν χάσει ουσιαστικά θα είναι σαν να «καταστρέφει» το μεγάλο «διπλό» στην Έδεσσα. Το ματς είναι περισσότερο βέβαια «ζωής και θανάτου» για τον Φίλιππο. Η ομάδα της Βέροιας δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα, παρά μόνο έναν βαθμό. Επιβάλλεται να πάρει αποτέλεσμα στην Θεσσαλονίκη, αλλιώς στο τέλος της αγωνιστικής δεν αποκλείεται με συνδυασμό αποτελεσμάτων (νίκες Φοίβου και ΧΑΝΘ) να απομακρυνθεί αρκετά από τους αντιπάλους του στην «μάχη» της παραμονής.

Στην Κατερίνη ο ουραγός Αρχέλαος υποδέχεται τη ΧΑΝΘ στο σημαντικότερο –χωρίς αμφιβολία- παιχνίδι του ως τώρα στη σεζόν. Η ομάδα του Γιώργου Καραδήμου δεν έχει μέχρι στιγμής βαθμό και το ενδεχόμενο νέας ήττας, ειδικότερα στην έδρα του, ίσως να κάνει μη αναστρέψιμη την υπόθεση υποβιβασμός.
Από την άλλη η ΧΑΝΘ θα έχει άλλη ψυχολογία με τον Νίκο Μάντζο στον πάγκο της για πρώτη φορά. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει μόλις 3 βαθμούς στην 10η θέση και αν ηττηθεί θα μπει για τα καλά σε περιπέτειες, ωστόσο αν φύγει με το «δίποντο» εκτός από την βαθμολογική «ανάσα» θα φύγει και ένα μεγάλο άγχος και βάρος για την συνέχεια.

Στη Νέα Κίο ο Διομήδης Άργους εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να επικρατήσει του ΓΑΣ Κιλκίς, καθώς είναι το φαβορί κόντρα στην μαχητική κατ’ άλλα ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη. 

Προηγούμενες

Ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Μπάρμπας, Οικονόμου, Ντα Κόστα

Κέρδισε στην Αγία Παρασκευή ο Φίλιππος

Επόμενη