Παγκόσμιο συνέδριο και πανευρωπαϊκό παγκρατίου στην Βέροια και στόχος η Ολυμπιάδα

| |

Με στόχο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ένταξη του Παγκρατίου αθλήματος στους Ολυμπιακούς αγώνες, θα διοργανώσει η Βέροια και ο τοπικός σύλλογος Ημαθίων το Παγκόσμιο Συνέδριο Παγκρατίου και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα μέσα του Νοέμβρη. Την Τετάρτη σε συνέντευξη τύπου στην Βέροια, παρουσιάστηκαν οι δυο διοργανώσεις που θα φιλοξενηθούν στην Βέροια και έχουν ως συμπαραστάτες τον τοπικό δήμο αλλά το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

“Το παγκόσμιο συνέδριο το διοργανώνουμε για την προώθηση του αθλήματος. Σκοπός μας να φέρουμε στην Βέροια ανθρώπους που θα μετάσχουν στην παγκόσμια σχολή προπονητών για να συνδιαμορφώσουμε μια πρόταση για το πώς το παγκράτιο μπορεί να μπει στους Ολυμπιακούς αγώνες” είπε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας μέλος της οργανωτικής επιτροπής. Στις 13 Νοεμβρίου θα γίνουν οι αφίξεις των συνέδρων και την επομένη θα διεξαχθεί το συνέδριο. Αμέσως μετά, στις 15 Νοεμβρίου το απόγευμα θα γίνει η τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 16 και στις 17 και θα περιλαμβάνουν αγωνίσματα όλων των κατηγοριών.

“Είναι θετικό για την πόλη. Το παγκράτιο είναι καθαρά ελληνικό άθλημα και πρέπει να γίνει ευρύτερα γνωστό και να μπει στην Ολυμπιάδα. Θέλουμε να έχει μεγάλη επιτυχία” σχολίασε ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Βέροιας Παύλος Παυλίδης.

Η έλευση όμως αθλητών προπονητών και συνοδών (περίπου 400 άτομα) αναμένεται να φέρει και έσοδα στην πόλη. Όλοι τους θα καλύψουν με δικά τους έξοδα τόσο το φαγητό όσο και την διαμονή τους στην πόλη. Οι διοργανωτές έχουν έρθει σε επαφή με τοπικούς επαγγελματίες κι έχουν εξασφαλίσει ελκυστικές τιμές σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και χώρους εστίασης.

Από τους διοργανωτές τονίστηκε επίσης ότι για να περατωθούν με επιτυχία αυτές οι δυο διοργανώσεις θα χρειαστεί η συμβολή εθελοντών αλλά και χορηγών για να καλυφθούν τα έξοδα.

Τέλος, εν όψει των διοργανώσεων του Νοεμβρίου, θα γίνει το Σάββατο στο Φιλίππειο επίδειξη παγκρατίου και την Κυριακή θα προπονηθεί πρωί και απόγευμα η εθνική ομάδα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

Προηγούμενες

Απέκτησαν Κοζίδη τα Τρίκαλα

ΠΑΕ Βέροια: Απάντηση στην παραίτηση Στεβάνοβιτς

Επόμενη