Πάρε προπονητή, άσε τα πειράματα!

| |

Η Βέροια με το Νίκο Καρύδα στον πάγκο της ξεκίνησε με καλή συγκομιδή, αν και αγωνιστικά δεν έπεισε κανέναν. Στα πρώτα τρία ματς, αποκόμισε επτά βαθμούς αν και βάσει αγωνιστικής εικόνας έπρεπε να πάρει μόνο τους τρεις. Η συγκομιδή βαθμών κάλυψε τις χτυπητές αδυναμίες της Βέροιας και δημιούργησε κλίμα ευφορίας στο Βεροιώτικο στρατόπεδο και την ψευδαίσθηση ότι η ομάδα απέκτησε μια δυναμική.

Δυστυχώς ο παράγοντας τύχη που ευνόησε την Βέροια στην Λιβαδειά και την Κομοτηνή δεν θα μπορούσε να την συνοδεύει σε όλο το πρωτάθλημα. Η καλή εμφάνιση αλλά και η αίσθηση της ατυχίας στο ματς με τον Ατρόμητο συντήρησε το καλό κλίμα στο Βεροιώτικο στρατόπεδο αλλά από εκεί και μετά άρχισε η αγωνιστική πτώση και ο βαθμολογικός κατήφορος. Η Βέροια μετά τις 6 Οκτωβρίου, μετρά τέσσερις ήττες και μια εντός έδρας ισοπαλία και σε αυτά τα πέντε ματς, μόνο στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη ήταν καλή. Στα άλλα ματς η παρουσία της ήταν θλιβερή, με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη.

Με τέτοιο απολογισμό η πορεία της Βέροιας ήταν μια ελεύθερη πτώση που την οδήγησε στον πάτο της βαθμολογίας. Ήταν φως φανάρι ότι κάτι δεν πάει καλά και έπρεπε να αλλάξει. «Η ομάδα χρειάζεται ένα σοκ» δήλωσε στην συνέντευξη τύπου ο Νίκος Καρύδας εξηγώντας την απόφασή του να παραιτηθεί. Η ομάδα χρειάζεται έμπειρο προπονητή που θα την οδηγήσει σε φάση ανάκαμψης θα πούμε εμείς. Το παράδειγμα της ΑΕΚ με την πρόσληψη Λίνεν δείχνει τον δρόμο.

Παρά το βαθμολογικό βούλιαγμα, οι διαφορές που χωρίζουν την Βέροια από τις ομάδες με τον ίδιο στόχο είναι πολύ μικρές. Μπορεί τίποτα να μην έχει χαθεί, η χρονική στιγμή είναι κρίσιμη. Αν ο πρόεδρος της Βέροιας δεν θέλει να χαθούν οι κόποι και τα χρήματα που ξόδεψε για την ομάδα, θα πρέπει να αφήσει τα πειράματα και να επιλέξει έναν καταξιωμένο τεχνικό που θα επαναφέρει την ομάδα σε νικηφόρα μονοπάτια. Διαφορετικά θα ζήσουμε άλλο ένα 2007 – 2008.

Προηγούμενες

Οικογενειακή ατμόσφαιρα

Κ20: Ισόπαλη με ΑΕΚ η Βέροια

Επόμενη