Ο πρόεδρος, ο προπονητής και η μεγάλη ομάδα

| |

Στο χώρο του ποδοσφαίρου υπάρχει μια σοφή άποψη. Οι παίκτες κάνουν τον καλό προπονητή και ο καλός προπονητής την μεγάλη ομάδα. Πουθενά σε αυτή την άποψη δεν εμπλέκεται ο πρόεδρος ή η διοίκηση μιας ομάδας. Όχι βέβαια γιατί δεν χρειάζεται μια ισχυρή διοίκηση.

Ο ρόλος της διοίκησης είναι να εξασφαλίσει ένα καλό περιβάλλον δουλειάς, να έχει τακτοποιημένα τα οικονομικά της και να αποκτήσει ικανούς ποδοσφαιριστές για να διεκδικηθούν οι στόχοι. Ως εκεί. Από εκεί και πέρα σειρά παίρνουν ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές.

Αν οι επιλογές παικτών είναι σωστές, και ο προπονητής είναι ικανός, η ομάδα θα προκόψει. Αν οι επιλογές είναι λάθος ή ο προπονητής “μαθητευόμενος μάγος” ή υπάρχουν διοικητικές παρεμβάσεις και διαταραχθεί το κλίμα στην ομάδα, τότε το…καράβι θα πάρει λάθος δρόμος.

Γράφω τα παραπάνω, διότι τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν πρόεδροι που προσπαθούν να υποβαθμίσουν τον ρόλο του προπονητή. Πιστεύουν ότι με τα χρήματά τους μπορούν να κάνουν τα πάντα και ότι στην θέση του προπονητή μπορεί να καθήσει ο καθένας. Οι πρόεδροι αυτοί λοιπόν, αλλάζουν σαν τα πουκάμισα τους προπονητές και τις περισσότερες φορές οι προσπάθειές τους πάνε στράφι. Ξοδεύουν ένα σωρό χρήματα, τρώνε την ψυχή τους, αλλά μόνιμα αποτελέσματα δεν έχουν ποτέ.

Προηγούμενες

Φίλιππος: Νέα ήττα από Αερωπό

Τέσσερις Ημαθιώτικες πρωτιές στην Λάρισα

Επόμενη