Ο Βαγγέλης Τσιάμης στο Inspor

| |

Στο inspor.gr και τον Αλέξανδρο Τσακιρίδη δέχτηκε να μιλήσει ο νεαρός κεντρικός αμυντικός της Αναγέννησης Γιαννιτσών Βαγγέλης Τσιάμης μιλώντας για τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα αλλά και για την προηγούμενη ομάδα του.

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από το πρωτάθλημα της football league (Β’ Εθνικής) ο Ημαθιώτης στόπερ τόνισε:

“Είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών της Β’ Εθνικής. προσπαθούμε όσο μπορούμε, είμαστε μια ομάδα που θέλει να σωθεί γρήγορα, με νεαρούς κατά βάση ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της. Δουλεύουμε σκληρά, κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά με μοναδικό στόχο πάντα την νίκη”.

Για τις εντυπώσεις από τον Γιώργο Φοιρό υπογράμμισε:

“Είναι ένας έμπειρος προπονητής, έχει παίξει σε Α’ Εθνική και Εθνική Ελλάδος και βοηθάει τα νέα παιδιά. Είμαι πολύ τυχερός που στα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα έχω τον συγκεκριμένο άνθρωπο για προπονητή μου”. 

Για το κατά πόσο η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την ομάδα του σχολίασε:

“Έχει επηρεάσει όλες τι ομάδες της Ελλάδος σε κάθε κατηγορία και σαφώς και την δική μου ομάδα, αλλά το κατά πόσο την έχει επηρεάσει σε σχέση με άλλες ομάδες αυτό το ξέρουν μόνο οι αρμόδιοι”.

Για το πως έγινε η επιλογή από τα Γιαννιτσά ανέφερε:

“Πήγα στα δοκιμαστικά, δύο καλές μέρες για μένα, πήγα καλά και με επέλεξαν ανάμεσα σε πολλούς ποδοσφαιριστές γιατί τα δοκιμαστικά του καλοκαιριού για την Αναγέννηση ήταν τα μεγαλύτερα σε όλη την Ελλάδα. Πέρασαν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές για μια ευκαιρία”.

Για την δυσκολία να εγκλιματιστεί ένας ποδοσφαιριστής από τα ερασιτεχνικά στην Β’ Εθνική δήλωσε:

“Καταρχήν πρέπει να κάνεις την διαφορά μετά ρόλο παίζει η ψυχολογία, εμένα οι ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και με βοήθησαν να εγκλιματιστώ γρήγορα στο νέο περιβάλλον. Από πολλούς μαθαίνω κιόλας βέβαια σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο προπονητής μου και πλέον ψυχολογικά είμαι πολύ καλά”. 

Για το αν η καλή πορεία της ομάδας οφείλετε στην άγνοια κινδύνου που ίσως έχουν οι νεαροί παίκτες διαφώνησε:

“Πιστεύω πως δεν υπάρχει άγνοια κινδύνου όλοι οι παίκτες είμαστε συγκροτημένοι αλλά το νεαρό της ηλικίας μας μας βοηθάει να κυνηγάμε την νίκη μέχρι το 90′”.

Για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι νεαροί παίκτες για να διακριθούν απαρίθμησε:

“Πρέπει να δουλέψεις και να είσαι συγκεντρωμένος. Αν δουλέψεις με αυτόν τον τρόπο και κάνοντας μια καλή και γεμάτη σεζόν θα ανέβεις επίπεδο”.

Για το πως βλέπει την προηγούμενή του ομάδα το Μακροχώρι τόνισε:

Είναι μια πολύ καλή ομάδα για την κατηγορία έχει κρατήσει ένα κορμό, οι προσθήκες είναι εντυπωσιακές ο ρυθμός και ο τρόπος που παίζει είναι καταπληκτικός και σε αυτό πιστεύω ότι βοηθάει και ο προπονητής της Γιάννης Κερλίδης που είναι λάτρης αυτού του τρόπου παιχνιδιού.

Για το αν η περσινή πορεία με την ομάδα του Μακροχωρίου τον βοήθησε να ανέβει επίπεδο σχολίασε:

Όχι τόσο η περσινή χρονιά λόγω της θητείας του στο στρατό όσο τα προηγούμενα χρόνια που δούλεψα με τον Γιάννη Κερλίδη που είναι ένας από τους νέου τύπου προπονητές που διδάσκουν το απλό ποδόσφαιρο και πιστεύω πως αυτοί είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Τέλος που θα ήθελε να αφιερώσει το πρώτο του επαγγελματικό γκολ όταν αυτό έρθει εξομολογήθηκε:

“Θα το αφιερώσω στον εαυτό μου όσο και αν αυτό ακούγεται εγωιστικό γιατί έχω καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω πως το αξίζω. Μακάρι να έρθουν και άλλα μετά ώστε να τα αφιερώσω κάπου αλλού”.

Το inspor.gr θα ήθελε να ευχαριστήσει για την πολύτιμη βοήθειά του τον πολύ καλό φίλο Αναστάσιο Ντιντιλά όσο και την γνωστή καφετέρεια crystal palace και τον Γιώργο Νάτση για την φιλοξενεία τους.

Προηγούμενες

Ισόπαλη 0-0 η Ονδούρα του Κόστλι στον Παναμά

Ο Βαγγέλης Τσιάμης στο Inspor

Επόμενη