Οι φίλοι του στίβου επέλεξαν τους κορυφαίους της χρονιάς!

| |

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ψηφοφορίες, που διενέργησε η ομοσπονδία μέσα από το site της, για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών του 2013 ανά κατηγορία. Οι φίλοι του στίβου ανταποκρίθηκαν, καθώς συμμετείχαν έντονα σε όλες τις ψηφοφορίες γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον του αθλητικού κόσμου για τους αθλητές μας και τον στίβο γενικότερα.

Ο Κώστας Φιλιππίδης (ΠΓΣ) και η Αθανασία Πέρρα (ΑΟ Μεγάρων)αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς καθώς συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη μερίδα του λέοντος στην προτίμηση των φίλων του στίβου, λόγω των εμφανίσεων τους στη διάρκεια της χρονιάς. Ο Φιλιππίδης για μια ακόμη χρονιά ήταν από τους σταθερότερους επικοντιστές της Ευρώπης με θετικές μάλιστα παρουσίες στις διοργανώσεις που μετείχε. Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο με 5,82 μ. και 5,83 μ. αντίστοιχα, ήταν 4ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ και 10ος στο Παγκόσμιο της Μόσχας. Εξίσου σημαντική και η διάκριση στη σειρά αγώνων Diamond League, όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη συνολική βαθμολογία, στο αγώνισμα του.

Από την πλευρά της η Αθανασία Πέρρα συμμετείχε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Μόσχας, όπου κατέλαβε την 12η θέση στο τριπλούν. Η σημαντικότερη διάκριση της ήταν η νίκη στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας με 14,48 μ., μια από τις καλύτερες επιδόσεις της σεζόν παγκοσμίως.

Οι αθλητές που κατέκτησαν τα δύο ελληνικά μετάλλια του 2013, απέσπασαν τον τίτλο του κορυφαίου στην κατηγορία των Νέων Α/Γ. Ο Αντώνης Μάστορας (Ηρακλής) και η Αναστασία Καρακατσάνη (ΓΕΑ Τρικάλων) κατέλαβαν την τρίτη θέση στη διοργάνωση του Τάμπερε, σε ύψος και 10.000 μ. αντίστοιχα. Ο Μάστορας το χειμώνα βρέθηκε στην τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ. Η Καρακατσάνη στον τελικό του Τάμπερε βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ Νέων στα 10.000 μέτρα.

Εκπρόσωπος των ρίψεων είναι ο νικητής στην κατηγορία Εφήβων. Ο Μιχάλης Αναστασάκης (Ελευθέριος Βενιζέλος) ήταν έκτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του, ενώ συμμετείχε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων. Ο σφυροβόλος από τα Χανιά στη διάρκεια της χρονιά βελτίωσε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ έφηβων, με αποκορύφωμα το 75,40 μ. στη Λάρισα. Η Σοφία Πιτούλη (ΣΑΚΑ)αναδείχτηκε κορυφαία Νεάνιδα. Η δρομέας των μεσαίων αποστάσεων, που σπουδάζει στις ΗΠΑ, ήταν 7η στα 3.000 μ. και 9η στα 1.500 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν στο Ριέτι. Τον Ιούνιο εκπροσώπησε τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Α/Γ, δίνοντας μάλιστα έναν βαθμό στην ομάδα.

Κορυφαίος Παίδας για το 2013 αναδείχθηκε ο 800άρης Χρήστος Κοτίτσας(Δεσκάτη Γρεβενών). Ο αθλητής από τη Δεσκάτη βελτίωσε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ με αποκορύφωμα το 1.50.91 στις Σέρρες. Ο αθλητής συμμετείχε και στο Παγκόσμιο Παίδων, όπου προκρίθηκε στον ημιτελικό των 800 μ., εκεί όπου ακυρώθηκε.

Η Δήμητρα Ζώτου (ΓΣ Μανδρών) εντυπωσίασε από την αρχή της χρονιάς με τις εμφανίσεις της στη σφυροβολία. Η ανάδειξη της ως κορυφαία της κατηγορίας της είναι μια ακόμη επιτυχία για εκείνη. Η νεαρή κατέλαβε την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π/Κ στο Ντόνετσκ. 

Προηγούμενες

Κέρδισε στην Πτολεμαΐδα ο Ποσειδώνας

Μακεδόνας

Επόμενη