Οι ΠΑΕ δεν θα προσφύγουν κατά της ΕΠΟ για τις ομάδες του υποβιβασμού

| |

Ομόφωνη δέσμευση για μη προσφυγή ομάδας σε πολιτικό δικαστήριο αναφορικά με την απόφαση της ΕΠΟ για τους συλλόγους που θα υποβιβαστούν από την Σούπερ Λιγκ, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του συνεταιρισμού. Τα μέλη της διοργανώτριας αρχής συνεδρίασαν την Τετάρτη (20/11) με κύρια θέματα τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν φέτος από την κατηγορία, αλλά και τους περιορισμούς που θα ισχύσουν στους συλλόγους που δεν θα αδειοδοτηθούν.

Αναφορικά με το πρώτο σκέλος, η Super League αποφάσισε να αποδεχθεί την «επιταγή» της ΕΠΟ και αποφάσισε πως καμία ομάδα δεν θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης που θα λάβει η Ομοσπονδία για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν και κάλεσε την Football League να πάρει ανάλογη απόφαση, προκειμένου η ΕΠΟ να λάβει, χωρίς αντιδράσεις τη σχετική απόφαση.

Ως προς το δεύτερο σκέλος, αποφασίστηκε μικρή αυστηροποίηση των κανονισμών για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν. Όπως υποστήριξε ο Γιάννης Μώραλης, μετά το τέλος του ΔΣ, οι αποφάσεις θα ληφθούν πριν από την διαδικασία των play offs και όποια ομάδες δεν λάβει το «πράσινο φως», τότε δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο «μίνι πρωτάθλημα».

Αναφορικά με τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν, οι ανανεώσεις και επεκτάσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 24 ετών μειώθηκαν από 4 στις 2, ενώ παραμένει ο αριθμός των τριών μεταγραφών ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας, αλλά και οι απεριόριστες μεταγραφές για Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 24 ετών.

Τέλος, ακόμη μία απόφαση που πήρε ο συνεταιρισμός είναι στο μέλλον κάθε ομάδα που αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία να έχει κατάλληλο γήπεδο στα όρια του νομού της (ακόμη κι αν δεν είναι το δικό της) ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά φαινόμενα όπως αυτό που συνέβη φέτος με την Καλλονή.

πηγή: www.in.gr

Προηγούμενες

Σιόντης: «Άρχισε στραβά το παιχνίδι»

Το Πανευρωπαϊκό Νέων του 2015 σε Ημαθία, Πιερία

Επόμενη