Ξεκίνησε η β΄φάση του σχολικού πρωταθλήματος

| |

Σε επτά περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα θα γίνει σήμερα (17/4) και αύριο (18/4) η Β΄ φάση του σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων, με αρκετά ωστόσο ερωτηματικά να μένουν αναπάντητα, σχετικά με τον τρόπο πρόκρισης των αθλητών στην τελική φάση της διοργάνωσης (24-25/4). Στα ριπτικά και αλτικά αγωνίσματα προκρίνονται οι πρώτοι από κάθε όμιλο (με την προϋπόθεση να έχουν πιάσει το όριο), ένας Κύπριος καθώς και οι καλύτερες επιδόσεις, που θα συμπληρώνουν 12άδα ανεξάρτητα με το αν θα έχουν ή όχι πετύχει το όριο.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα γίνει με τα δρομικά αγωνίσματα κι αν στην τελική φάση θα γίνει μία ή δύο τελικές σειρές. Στην πρώτη περίπτωση θα προκριθούν για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα οι νικητές από κάθε περιφέρεια, οι οποίοι θα έχουν πιάσει το όριο και ο ένας Κύπριος αθλητής. Αν σε κάποιο όμιλο ο νικητής δεν έχει όριο, τότε την πρόκριση θα πάρει ο αθλητής με την καλύτερη επίδοση ανεξάρτητα από τον όμιλο που θα προέρχεται. Σε περίπτωση που προκριθούν για την επόμενη φάση 12 αθλητές, τότε η διαδικασία θα είναι όμοια με εκείνη των αλτικών και ριπτικών αγωνισμάτων. Σήμερα θα γίνουν οι πέντε από τους επτά ομίλους και αύριο το πρωί θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά ο 1ος και 2ος όμιλος.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα γίνει στο κεντρικό του ΟΑΚΑ (τα ριπτικά στο βοηθητικό) και από εκεί θα προκύψει η ομάδα που θα πάρει μέρος στο 12ο Θερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων θα διεξαχθεί στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από 14-19 Ιουλίου. Στους αγώνες θα πάρουν μέρος τέσσερις αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες.

Προηγούμενες

Inspor.gr Αθλητική Πύλη της Ημαθίας – Εμφάνιση άρθρων βάσει ετικέτας: ΜΕΛΙΚΗ

Με τον ΣΧΟΒ στο Τρικλάριο όρος

Επόμενη