Μίτσελ: Θα ήταν λάθος να μην υπολογίσουμε τη Βέροια

| |

“Θετική” χαρακτήρησε την εκκίνηση του Ολυμπιακού στη σεζόν ο Μίτσελ, ο οποίος αποκάλυψε ότι δεν θα προβεί σε εκτεταμμένο rotation στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Βέροια που ακολουθεί. “Είμαι πολύ περήφανος για τον Μήτρογλου”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδας.

Οι δηλώσεις Μίτσελ στη “Nova”

Αν σας ζητούσα τώρα να θυμηθείτε τις αναμετρήσεις με την Παρί και την Άντερλεχτ, ποια στοιχεία θα θέλατε να κρατήσει η ομάδα σας απ’ το πρώτο και ποια απ’ το δεύτερο ματς ενόψει του αγώνα με την Μπενφίκα;
“Και στα δύο παιχνίδια υπήρχαν όμορφα πράγματα, αλλά και λιγότερο όμορφα. Και στα δύο ματς κάναμε πράγματα που είχαμε σχεδιάσει. Από ‘κει και πέρα δεν πρέπει να στεκόμαστε στο τι συνέβη σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Αλλά αν έπρεπε να διαλέξω μόνο τα καλά στοιχεία, φυσικά θα το έκανα. Όμως, όταν πηγαίνουμε συγκεντρωμένοι και με βάση αυτά που έχουμε σχεδιάσει, όταν πηγαίνουμε δυνατά και όταν λέμε αποφασισμένοι, «πάμε», τότε είμαστε μία καλή, μία αξιόπιστη ομάδα”.

Σε μία μαθηματική πράξη με ποδοσφαιρική χροιά, αν προτιμάτε μία εξίσωση όπου απ’ τη μία πλευρά είναι ο Ολυμπιακός των πολλών μεταγραφών και απ’ την άλλη το μικρό χρονικό διάστημα που έχει καλύψει στην περίοδο, θα οδηγηθούμε σε θετικό πρόσημο;
“Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής είναι θετικό. Έχουμε αυξήσει το συναγωνισμό ανάμεσα στους παίκτες. Ανακαλύπτουμε συνεχώς μέσα στην ομάδα μας παίκτες που είναι όλο και πιο αξιόπιστοι. Μέχρι στιγμής είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί παίζουμε με την ιδέα και το σύστημα που έχουμε στο μυαλό μας απ’ την αρχή. Ποτέ δεν ζητήσαμε περισσότερο χρόνο, ακόμη και αν δεν είχαμε υποχρεώσεις με παιχνίδια. Ο χρόνος δεν μας χαρίζεται. Αυτό που θέλουμε είναι το παιχνίδι μας να αποκτά περισσότερη συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και αυτό βλέπουμε πως γίνεται. Και αυτό μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς και πιο καλούς. Και δεν κοιτάζουμε μόνο το παιχνίδι με την Αντερλεχτ. Γιατί αυτό θα ήταν μεγάλο πλεονέκτημα υπέρ μας. Κοιτάζουμε και το παιχνίδι με την Παρί, όπου και εκεί είδαμε θετικά πράγματα”.

Είστε ο προπονητής που ουσιαστικά έχει κάνει τον Μήτρογλου πρώτη επιλογή για τη γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού. Κάτι που δεν είχε συμβεί τα προηγούμενα χρόνια που ήταν ο Μήτρογλου στους ερυθρόλευκους. Θα ήθελα να μας αναλύσετε το σκεπτικό σας επί του θέματος.
“Είμαι πολύ περήφανος για τον Μήτρογλου. Είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει δουλέψει πολύ. Διαμαρτυρήθηκε πολύ και διεκδίκησε πολύ τη θέση του στην ενδεκάδα. Είναι ένας παίκτης που όταν βάζει γκολ, το κάνει για να προσφέρει στην ομάδα. Μακάρι όλοι οι παίκτες να μπορούσαν να κάνουν κάτι ανάλογο. Το τρίτο γκολ που πέτυχε στην Άντερλεχτ, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όσων λέμε. Παίζει για να προσφέρει στην ομάδα. Γιατί έδωσε την μπάλα στην άκρη όταν χρειάστηκε. Μετά έτρεξε για 80 μέτρα. Ήταν στη θέση που έπρεπε για να παραλάβει τη μπάλα. Και πέτυχε το γκολ. Αυτό δείχνει τη συνολική προσφορά του μέσα στην ομάδα”.

Θα μου επιτρέψετε να σας ρωτήσω και κάτι που αφορά σε μία άλλη σας επιλογή: τον Ρομπέρτο. Αισθάνεστε δικαιωμένος που εισηγηθήκατε την απόκτησή του, έστω και με τη μορφή δανεισμού;
“Είμαι περήφανος για όλους τους παίκτες μου, όχι μόνο για τον Ρομπέρτο. Φυσικά είμαι για τον Ρόμπερτο και για την απόδοσή του μέχρι στιγμής. Όμως, το ίδιο περήφανος αισθάνομαι για όλους τους παίκτες. Όπως και για τον Μπάλας. Γιατί θέλω ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμος να αποδώσει αυτό που ξέρει και μπορεί. Η μοναδική επιθυμία μου είναι οι παίκτες να πιστεύουν στους προπονητές τους, γιατί αυτό βοηθάει όλους να πιστεύουν στους εαυτούς τους”.

Επειδή είστε καθημερινά κοντά του, έχετε την αίσθηση ότι θα τον ενδιέφερε η προοπτική της παραμονής του στον Ολυμπιακό και μετά απ’ το καλοκαίρι του 2014; Υποψιάζομαι πως η δική σας εισήγηση θα ήταν θετική επί του θέματος, έτσι;
“Ο Ρομπέρτο είναι πολύ ικανοποιημένος. Αναγνωρίζει πως βρίσκεται σε έναν μεγάλο σύλλογο και του αρέσει πάρα πολύ η δουλειά που γίνεται εδώ. Για αυτό έχει τέτοια απόδοση. Επειδή είναι ευχαριστημένος εδώ. Δεν είμαι αρμόδιος προκειμένου να μιλήσω με τον Ρομπέρτο για κάτι που κάνει καλά. Δεν είμαι αρμόδιος για να μιλήσω για το πώς αποκρούει ο Ρομπέρτο. Θα είμαι αρμόδιος να μιλήσω όταν θα κάνει κάποιο λάθος ο Ρομπέρτο. Όταν θα χάσει κάποια απόκρουση. Όμως πιστεύω πως είναι τόσο καλός επειδή είναι ευχαριστημένος στο σύλλογο”.

Στην παρούσα φάση προέχει το κυριακάτικο παιχνίδι με την Βέροια στο Καραϊσκάκη. Τι άποψη έχετε για τον αντίπαλό σας που σε τρία εκτός έδρας ματς έχει φέρει δύο ισοπαλίες, με τον Πλατανιά και τον Παναθηναϊκό, ενώ ηττήθηκε απ’ τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή;
“Νόμιζα πως δε θα ρωτούσατε ποτέ για τον αγώνα του πρωταθλήματος. Ο αντίπαλός μας πιστεύω πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αλλάζει ξανά προπονητή. Μέσα σε επτά αγωνιστικές θα είναι ο τρίτος προπονητής. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τη δουλειά μας, με την ιδέα που έχουμε απ’ την αρχή. Ελπίζουμε και πρέπει να μην κάνουμε κάποιο λάθος, τώρα που είμαστε σε μία τόσο καλή στιγμή. Το να μη δώσουμε την πρέπουσα σημασία με τη Βέροια, θα αποδείξουμε πως δεν είμαστε μία ειλικρινής ομάδα, πως δεν είμαστε συγκεντρωμένοι. Αυτό δεν πρέπει να γίνει σε καμία περίπτωση. Εμείς πρέπει να δώσουμε σε αυτό το ματς την ίδια σημασία που δώσαμε στον αγώνα με την Άντερλεχτ”.

Σκέφτεστε να προχωρήσετε σε εκτεταμένο rotation;
“Όχι, δεν σκέφτομαι να κάνω σοβαρές αλλαγές, υπό την έννοια πως πάντα επιλέγω τους παίκτες οι οποίοι είναι στην καλύτερη κατάσταση. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι οι ίδιοι, γιατί υπάρχουν παίκτες οι οποίοι έχουν ενοχλήσεις απ’ τη φυσική κόπωση. Δε θέλουμε να πιέσουμε καταστάσεις για να βάλουμε κάποιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν είναι καλά. Πρέπει να πάρουμε το παιχνίδι στα σοβαρά. Θα ήταν λάθος να μην υπολογίσουμε τη Βέροια σαν ένα σοβαρό αντίπαλο”.

Ο αγώνας θα αρχίσει αρκετά πιο νωρίς σε σχέση με τις προηγούμενες υποχρεώσεις σας, δηλαδή στις 4 το απόγευμα. Είναι μία ώρα που βοηθάει τις οικογένειες να έρθουν στο γήπεδο;
“Είναι μία καταπληκτική ώρα για να έρθει όλη η οικογένεια. Γιατί οι μικρούληδες Ολυμπιακοί, οι μικροί Ολυμπιακάρες, θα είναι οι Ολυμπιακάρες του μέλλοντος”.

Και μετά την Βέροια, υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των νέων υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας στην προκριματική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου. Και έπειτα, το πρόγραμμα είναι «φωτιά», αφού ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει τα δύο ματς με την Μπενφίκα, αλλά και τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Είναι, ίσως, ένα απ’ τα κρισιμότερα κομμάτια της περιόδου;
“Θα είναι μία απαιτητική περίοδος. Όμως, όλοι οι αντίπαλοί μας, εκτός απ’ τον Παναθηναϊκό, επίσης θα έχουν το ίδιο βαρύ πρόγραμμα, γιατί έχουν υποχρεώσεις κάθε Τετάρτη και Κυριακή. Μιλάμε για τον ΠΑΟΚ και την Μπενφίκα. Εμείς αφού έχουμε πολλούς παίκτες στη διάθεσή μας και το κατάλληλο ρόστερ για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις υποχρεώσεις και να είμαστε ανταγωνιστικοί, δεν μπορούμε να έχουμε τη δικαιολογία του προγράμματος”.

Προηγούμενες

Χωρίς Γκιγιέρμο με ΠΑΟΚ

Χωρίς Μρντάκοβιτς με Καλλονή

Επόμενη