Λύγισε στην Κοζάνη η Αλεξάνδρεια

Χρειάστηκαν μόλις δύο λεπτά στον αγώνα της Αλεξάνδρειας στην έδρα της Κοζάνης για να πάρουν οι γηπεδούχοι το πολύτιμο τρίποντο το οποίο τους διατήρησε πρώτους στην βαθμολογία και βύθισε ακόμα περισσότερο τους πράσινους του Τόλη Τερζή.

Η Αλεξάνδρεια δεν ξεκίνησε άσχημα τον αγώνα και μπορεί να ειπωθεί πως κόντραρε στα ίσα την πρωτοπόρο ομάδα που δεν είχε ρυθμό στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η Κοζάνη ωστόσο πολύ γρήγορα μπήκε στο παιχνίδι και κατάφερε να επισκεφτεί τα καρέ του Κύρου με τους πράσινους να προσπαθούν κυρίως με αντεπιθέσεις να πετύχουν κάποιο τέρμα. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το λευκό 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη εισήλθε στον αγωνιστικό με καθαρά επιθετικούς προσδιορισμούς με σκοπό να “καθαρίσει” το παιχνίδι. Η Αλεξάνδρεια άντεξε στην πίεση για 63΄ λεπτά και από το 63′ μέχρι το 65′ δέχτηκε δύο τέρματα και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Στο 63′ μετά την κάθετη μπαλιά του Τοπάλη, ο Ζηνόβιος “τσίμπησε” την μπάλα από τον Κύρου που τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κουλουκίδης που άνοιξε το σκορ για την Κοζάνη. Δύο λεπτά αργότερα ο Τοπάλης με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Ζηνόβιο που πέρασε και τον Κύρου και σε κενή εστία έγραψε το τελικό 2-0.

Διαιτητής: Τζαφώλης (Νταλούκας, Τζανής)

ΚΟΖΑΝΗ: Γκαραβέλης, Στεργιόπουλος, Τραυλός, Κουλουκίδης, Κάλφας, Καραμπατζάκης, Ταφαρλής, Τζερεμές (58′ Ντεμιράϊ), Ζηνόβιος (88′ Μπίντσης), Τοπάλης (85′ Μπέμπης), Κυρ. Παπαδόπουλος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Κύρου, Πιπιλιάρης (86′ λ.τ. Βλάχος), Μυλωνάς, Κ. Παπαδόπουλος, Κεστελίδης, Ζωγράφος, Α. Παπαδόπουλος (70′ Νουσιόπουλος), Αραμπατζής, Κίτσας, Χαλβατζής (40′ λ.τ. Καμπερίδης), Τεπετός.

ΠΗΓΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΓΙΔΑΣ