Καφές: «Παλεύουμε μέσα στο γήπεδο»

| |

Καλύτερη βαθμολογική θέση αξίζει στη Βέροια, βάση της εικόνας της στο γήπεδο, τόνισε στο Novasports ο Παντελής Καφές. Ο Έλληνας παίκτης αναφέρθηκε στην επικείμενη αναμέτρηση της «βασίλισσας» του Βορρά με τον Παναθηναϊκό για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ υπογράμμισε πως η ομάδα του θέλει μόνο τη νίκη στο ματς κόντρα στους «πράσινους». Αναλυτικά, ο έμπειρος μέσος δήλωσε:

Για τη Βέροια που έχει να κερδίσει αρκετά παιχνίδια αλλά στα περισσότερα από αυτά έπαιξε καλά και έχασε ευκαιρίες.
«Η θέση της ομάδας δεν αντικατοπτρίζει 100% την εικόνα που έχει δείξει μέσα στο γήπεδο. Το θετικό για μας είναι ότι το επίπεδο της προσπάθειας είναι πολύ υψηλό σε κάθε παιχνίδι. Παλεύουμε μέσα στο γήπεδο και το δείχνουμε αυτό. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Προετοιμαζόμαστε κάθε εβδομάδα. Ξέρουμε ότι την Κυριακή έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο που τις τελευταίες εβδομάδες δείχνει ότι έχει βελτιωθεί αισθητά. Παρ’ όλα αυτά εμείς δουλεύουμε καθημερινά, κάνουμε αυτό που πρέπει, ώστε να περιορίσουμε τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου και να αναδείξουμε τα δικά μας. Θέλουμε μια νίκη, πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να το πετύχουμε».

Τι είναι αυτό που κρίνει τα παιχνίδια με τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες και αν είναι διαφορετικά από τα υπόλοιπα.
«Σίγουρα υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο όταν έχεις να αντιμετωπίσεις έναν δυνατό αντίπαλο, αν και δεν θα έπρεπε να ήταν έτσι, ισχύει σε κάποιο βαθμό. Θεωρώ ότι αυτό που κρίνει αυτά τα παιχνίδια είναι η θέληση, η αποφασιστικότητα και να παρουσιαστείς πανέτοιμος να αντεπεξέλθεις στην κάθε δυσκολία του αγώνα. Αυτά τα παιχνίδια είναι που κρατάς και στη μνήμη σου, και -όπως είπα- υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο γιατί υπάρχει και πολύς κόσμος που σε κάνει να νιώθεις ωραία, όταν καταφέρνεις να παίρνεις τη νίκη».

Για το να έχει βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός επί Ρότσα.
«Ναι, αυτό το βλέπουνε όλοι. Ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Στα προηγούμενα του παιχνίδια είχε αρκετά θετικά αποτελέσματα. Δεν παύει να είναι μια μεγάλη ομάδα και να μπαίνει μέσα στο γήπεδο για να κερδίσει το παιχνίδι. Όμως, το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς από τη δική μας πλευρά. Ολες οι ομάδες έχουνε τα θετικά και τα αρνητικά. Ολη την εβδομάδα εμείς δουλεύουμε, προσπαθούμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αντίπαλης ομάδας έτσι ώστε να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι».

Προηγούμενες

Κλινήρης ο Καλτσάς, αμφίβολος ο Καλί

Πρόβλημα με Κόστλι

Επόμενη