Η ΟΧΕ καταγγέλει την ΕΡΤ

| |

Την επιλογή της ΕΡΤ να μην μεταδόσει τον Εωρωπαϊκό τελικό του Διομήδη καταγγέλλει η ΟΧΕ με ανακοίνωση της. Συγκεκριμένα αναφέρει: “Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την στάση της Δημόσιας Τηλεόρασης, η οποία δήλωσε αδυναμία να μεταδώσει τον 1o τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Τσαλεντζ Καπ Διομήδη Άργους- Βάκερ Τουν (Ελβετίας), στον οποίο συμμετέχει για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια Ελληνική ομάδα. Σημειωτέον δε ότι, με διαμεσολάβηση της ΟΧΕ η Δημόσια Τηλεόραση δεν θα επιβαρυνόταν με κόστη αγοράς τηλεοπτικών δικαιωμάτων, παρά μόνο με τα έξοδα μετάδοσης.

Από οποιοδήποτε λόγο και να πηγάζει η άρνηση αυτή, είτε τεχνικό, είτε οικονομικό, τόσο η ΟΧΕ άλλα και όλο το άθλημα, θεωρούμε απαράδεκτη και εθνικά ανεπίτρεπτη την στάση της χρηματοδοτημένης από το υστέρημα του Ελληνικού λαού Δημόσιας τηλεόρασης να στερήσει από το φίλαθλο κοινό την δυνατότητα παρακολούθησης ενός κορυφαίου Ευρωπαϊκού αγώνα ερασιτεχνικού αθλήματος όπου συμμετέχει Ελληνική ομάδα.

Δυστυχώς, την φετινή χρονιά δεν είναι η πρώτη άρνηση της Δημόσιας τηλεόρασης να μεταδώσει αγώνες χάντμπολ καθόσον μετά από τρία χρόνια συνεργασίας η ΕΡΤ δεν προχώρησε σε ανανέωση για τις μεταδόσεις αγώνων του φετινού Πρωταθλήματος , ενώ στους ελάχιστους αγώνες χάντμπολ που μεταδόθηκαν φέτος από τις κρατικές συχνότητες, η ΟΧΕ είτε συμμετείχε στο κόστος παραγωγής (αγώνες εθνικών ομάδων), είτε κάλυψε εξολοκλήρου το κόστος μετάδοσης (Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ)! 

Όσο και αν είναι κατανοητό ότι και η Δημόσια Τηλεόραση βρίσκεται στην δίνη της οικονομικής κρίσης όπως και όλο το Ελληνικό Δημόσιο, θεωρούμε απαράδεκτο να μην είναι ικανή να διαθέσει τα τεχνικά μέσα και να εντάξει στο πρόγραμμα τον συγκεκριμένο αγώνα. 

Έτσι μας δημιουργούνται τα ακόλουθα εύλογα ερωτήματα:

1 Η Δημόσια Τηλεόραση είναι επιχείρηση με σκοπό το κέρδος ή ένας δημόσιος φορέας ο οποίος έχει μόνιμα έσοδα (και μάλιστα υποχρεωτικά) από τον έλληνα φορολογούμενο και πρέπει να περιλαμβάνει στο πρόγραμμα του και γεγονότα-εκδηλώσεις που πιθανόν να μην είναι πλήρως ανταποδοτικά από πλευράς εσόδων;

2 Η Δημόσια Τηλεόραση είναι για να «επενδύει» τα χρήματα των φορολογουμένων μόνο σε δικαιώματα αγώνων που τελικά εισπράττονται από ανώνυμες αθλητικές εταιρείες και ιδιωτικές εταιρείες διαχείρισης δικαιωμάτων, ή έχει καθήκον να προβάλει και τα ερασιτεχνικά αθλήματα τουλάχιστον όταν προβαίνουν σε τέτοιου βεληνεκούς επιτυχίες όπως ο Διομήδης Άργους, μια ομάδα της ελληνικής περιφέρειας;

Τις απαντήσεις τις αφήνουμε στο φίλαθλο κόσμο, ο οποίος στερήθηκε την δυνατότητα να παρακολουθήσει τηλεοπτικά μια Ελληνική ερασιτεχνική ομάδα της περιφέρειας να δίνει την μάχη να φέρει στην Ελλάδα μια ακόμα μεγάλη αθλητική διάκριση…

ΥΓ. Αλήθεια, μια και πολύς λόγος γίνεται για κόστη και δαπάνες για μια απευθείας μετάδοση αγώνα χάντμπολ στην Ελλάδα. Κοστίζει όσο αναγράφεται στα επίσημα έγγραφα που έχουν δημοσιευτεί από την ΕΡΤ, δηλαδή από 21.800 έως 23.900€ πλέον ΦΠΑ (ήτοι 261.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για όλη τη σεζόν), ή πολύ λιγότερο από τα μισά (περίπου 4.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ), όσο δηλαδή κληθήκαμε να καταβάλουμε εμείς όταν έπρεπε να επωμιστούμε το κόστος παραγωγής;” αναφέρει η ΟΧΕ.

Προηγούμενες

Δεύτερη νίκη επί της Κύπρου

Νάουσα: Έφεση για Μπουλγκουρίδη

Επόμενη