Η Βέροια τίμησε με λαμπρότητα Υφαντίδου, Ηλιάδη

| |

Ο δήμος Βέροιας και η Κοινωφελής του επιχείρηση τίμησαν με την πρέπουσα λαμπρότητα την Κυριακή το μεσημέρι, τον Ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάδη και την Βεροιώτισα πρωταθλήτρια του στίβου Σοφία Υφαντίδου. Και οι δυο τους συμμετείχαν στην πρόσφατη Ολυμπιάδα του Λονδίνου και διακρίθηκαν, ο πρώτος με το μετάλλιο που έφερε στην χώρα και η δεύτερη με το Ολυμπιακό ρεκόρ στο ακόντιο του επτάθλου. Παράλληλα τιμήθηκαν και οι προπονητές τους Νίκος Ηλιάδης και Κυριάκος Μηνάς.

Τον Ηλία Ηλιάδη τίμησε η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου ενώ την Σοφία Υφαντίδου ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης. «Πρέπει να σωπάσουμε και να γονατίσουμε μπροστά στο ύψος αυτών των δυο αθλητών. Θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από τον αγώνα τους, κι εμείς οι μεγάλοι που τα κάναμε θάλασσα αλλά και οι μικρότεροι» τόνισε στον χαιρετισμό της η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου.

«Αυτή η πόλη σε αυτό το χώρο θέλησε να τιμήσει δυο πρωταθλητές που τους διακρίνει το πείσμα, η θέληση και η δύναμη να κατακτήσουν και να δώσουν χαρά. Είναι εκπρόσωποι αυτής της πόλης. Η προσπάθεια αυτών των αθλητών είναι παράδειγμα για πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ζωή στην καθημερινότητα» επεσήμανε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παύλος Παυλίδης.

«Πέρσι, που κατέκτησα το παγκόσμιο πρωτάθλημα με βραβεύσαν στην Βέροια. Υποσχέθηκα ότι αν κατακτούσα μετάλλιο στην Ολυμπιάδα, θα ξαναερχόμουν. Είμαι εδώ και πάρω μετάλλιο και στην Ολυμπιάδα του 2016 θα έρθω ξανά στην Βέροια» δήλωσε ο Ηλίας Ηλιάδης.

«Όταν εδώ δίπλα ένας τεράστιος αθλητής όπως ο Ηλιάδης, τι θα μπορούσα να πω εγώ; Μπορεί να μην έχω κατακτήσει τα μετάλλια του Ηλιάδη αλλά πιστέψτε στον πρώτο μου Ολυμπιακό αγώνα ήταν σαν να έχω κατακτήσει τα μετάλλια όλου του κόσμου και αυτό ήταν αρκετό για εμένα» σημείωσε η Σοφία Υφαντίδου.

Μετά τις βραβεύσεις ακολούθησε ένα φαντασμαγορικό πρόγραμμα που περιελάμβανε επίδειξη  JUDO από την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, χορευτικά προγράμματα από τους συλλόγους ρυθμικής ΑΟΡΓ , ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και της σχολής χορού Σοφίας Αντωνιάδου , την συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων των Ποντίων Πατρίδας των Μικρασιατών και της Ευξείνου Λέσχης. Την εκδήλωση πλαισίωσε η παιδική χορωδία της ΚΕΠΑ, υπό την διεύθυνση της Ελένης Αναγνώστου.

Προηγούμενες

Συνεχίζει την αναζήτηση ο Φίλιππος

Επόμενη