Η Βέροια έχει Σπαρταθλητή

| |

Το διήμερο 27-28 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε ο 31ος Διεθνής Ιστορικός Αγώνας Υπερ-Αποστάσεων ΑΘΗΝΑ-ΣΠΑΡΤΗ 246χλμ «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2013» με τη συμμετοχή 350 δρομέων από όλο τον κόσμο, ανάμεσα τους και 43 Έλληνες.

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα. (www.spartathlon.gr)

Στον φετινό αγώνα συμμετείχε και τερμάτισε για πρώτη φορά αθλητής από την Βέροια.

Πρόκειται για τον δρομέα υπεραποστάσεων ΚΑΡΑΪΩΣΗΦ ΗΛΙΑ, Λοχαγό των Ειδικών Δυνάμεων στο επάγγελμα, ο οποίος στην πρώτη του συμμετοχή κατάφερε όχι μόνο να τερματίσει, αλλά να καταταγεί στην τιμητική 57η θέση της γενικής κατάταξης και 9ος Έλληνας με επίσημο χρόνο 33 ώρες 32 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα. Η δυσκολία του αγώνα φαίνεται και από το γεγονός ότι μόνο 148 αθλητές και αθλήτριες κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα, ενώ κάθε αθλητής δικαιούται να έχει επίσημους υποστηρικτές, που θα τον βοηθάνε στον αγώνα (http://www.spartathlon.gr/results/finishers.html).

Ο αθλητής από την Βέροια έφτασε σε αυτήν τη μεγάλη επιτυχία υπό συνεχή επίβλεψη και καθοδήγηση από τους Νικόλαο Θάνο, Καραϊωσήφ Αλέξανδρο, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και τον συνάδελφό του Γκαλίδη Αθανάσιο.

Προηγούμενες

Αγώνες τζούντο στην Βέροια

Νίκη για Κιλκίς, ισόπαλοι ΧΑΝΘ, Φοίβος

Επόμενη