Η Ένωση και η ένσταση στον Διαβατό

| |

Ότι κάνεις το βρίσκεις κάποια στιγμή μπροστά σου λέει ο λαός μας. Σήμερα η Ένωση του Μακροχωρίου βρίσκεται στην δύσκολη θέση να κινδυνεύει να χάσει ένα ματς από αντικανονική συμμετοχή παίκτη του αλλά λίγοι θα θυμούνται ότι πριν ακριβώς δυο χρόνια, οι Μακροχωρίτες με τον ίδιο πρόεδρο και τον ίδιο προπονητή έκαναν το ίδιο πράγμα στον Διαβατό (φωτογραφικό στιγμιότυπο από εκείνο το παιχνίδι).

«Το αντίπαλο Σωματείο έσπευσε να εκμεταλλευτεί την ασάφεια ή το κενό που προφανώς υπάρχει στην ερμηνεία των σχετικών διατάξεων και κατέθεσε ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, η βασιμότητα της οποίας θα κριθεί στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ» αναφέρει όλο πίκρα η διοίκηση της Ένωσης για την ένσταση της Κοζάνης. Εμείς απλά θα θυμίσουμε ότι το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010, στο γήπεδο του Διαβατού η τοπική ομάδα είχε κερδίσει με 2-1 την Ένωση του Διονύση Βούλγαρη και του Γιάννη Κερλίδη. Η ομάδα του Μακροχωρίου τότε, κατέθεσε ένσταση ισχυριζόμενη ότι μετά τις αλλαγές του Διαβατού δεν υπήρχαν δυο παίκτες κάτω των 19 ετών, όπως προέβλεπε τότε ο νόμος και εκμεταλλεύτηκαν την γκάφα του τότε προπονητή του Διαβατού.

Γι όσους θυμούνται η Επιτροπή Κανονισμών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας έκανε δεκτή την ένσταση αντικανονικής συμμετοχής που υπέβαλλε το σωματείο Ένωση Αποστόλου Παύλου στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Διαβατό και αφορούσε παράβαση του άρθρου 9 της Προκήρυξης για την χρησιμοποίηση υποχρεωτικά δυο παικτών κάτω των 21 ετών στην ενδεκάδα. Η επιτροπή με βάση την παραπάνω απόφαση μηδένισε τον Διαβατό και κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ της Ένωσης με τέρματα 3-0 και βαθμούς 3-0, επέβαλε δε στον Διαβατό και πρόστιμο 300 Ευρώ.

Προηγούμενες

Οι ποινές της ΕΠΣ Ημαθίας

Επόμενη