Διατροφή και ψυχαγωγία … με Πυγμή

| |

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής 16 Οκτωβρίου και ημέρα κατά της παχυσαρκίας 24 Οκτωβρίου , ο σύλλογος της Πυγμής, για μία ακόμη φορά πρωτοτύπησε με μία ξεχωριστή δραστηριότητα που θέμα είχε τη διατροφή, δομώντας τις συνειδήσεις νεαρών αθλητών περί υγιεινής διατροφής και αφυπνίζοντας ταυτόχρονα τις αντιστάσεις τους στους πολλαπλούς κινδύνους από την απουσία αυτής.

Τουλάχιστον πενήντα νεαροί αθλητές ηλικίας 6-14 ετών, συμμετείχαν το ΣαββατοΚύριακο 19-20 Οκτωβρίου στην ψυχαγωγική εκδήλωση που διοργανώθηκε στα γραφεία της Πυγμής, όπου μαζί με προβολή εικόνων και βίντεο, τέθηκε στα παιδιά με απλά λόγια από την προπονήτρια της Πυγμής Μαρία Σταύρου, η έννοια της διατροφικής συνήθειας και ο ρόλος της στην σωματική αλλά και πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου.

Ακούστηκαν πολύ σημαντικά πράγματα για το ρόλο των συντηρητικών στις τροφές της καθημερινότητάς μας, στις λιχουδιές που όλοι αγαπάμε, στη ποιότητα των κρεατικών & γαλακτοκομικών προϊόντων στην εποχή μας αλλά και την αλλοτρίωση των δημητριακών που τα παιδιά συνηθίζουν να τρώνε στα πρωϊνά τους γεύματα.

Τονίστηκε ιδιαίτερα, η σημασία των χρωμάτων των φρούτων και των λαχανικών σε σχέση με τα συστατικά και τα ιχνοστοιχεία που αυτά περιέχουν καθώς και την ενέργεια που μπορούν να τροφοδοτήσουν τον οργανισμό μας.

Δόθηκε μεγάλη παρακίνηση στα παιδιά να συμπεριλάβουν στο καθημερινό τους διαιτολόγιο, φρέσκους χυμούς λαχανικών και φρούτων , ενώ σημαντική αναφορά έγινε στο πώς βελτιώνεται ή επιδεινώνεται μία ασθένεια από τις διατροφικές μας συνήθειες.

Μεγάλη ανταπόκριση υπήρξε από τα παιδιά, κρίνοντας όχι μόνο από τη συμμετοχή η οποία δεν ήταν υποχρεωτική , αλλά και από τις τοποθετήσεις τους στη συζήτηση που αναπτύχθηκε. Η αθλητική παρέα της Πυγμής, στη συνέχεια γεύτηκε ποικιλία φρέσκων και αποξηραμένων φρούτων , ανάλατων ξηρών καρπών, αποτυπώνοντας έτσι στο νου τους πως η υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη για ένα υγιές μυαλό στη ζωή και ένα γερό σώμα με επιδόσεις στον αθλητισμό!

Η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με ξέφρενο χορό με χορογραφίες της φετινής καλοκαιρινής κατασκήνωσης της Πυγμής, που άφησε ανεξίτηλα ίχνη στις καρδιές τους.

Προηγούμενες

Συμμετοχή αθλητή του ΣΕΒΑΣ σε ποδηλατικό αγώνα

Αυτός είναι ο φετινός Φίλιππος

Επόμενη