Δήμαρχος Βέροιας: “Άδικη επίθεση στον δήμο για το γήπεδο”

| |

Με αφορμή τα δημοσιεύματα του χθεσινού ηλεκτρονικού τύπου για το Δημοτικό Στάδιο και την δημοπράτησή του, η δήμαρχος Βέροιας έκανε την εξής δήλωση:

 “Λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή της δημοπράτησης του Δημοτικού Σταδίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στην ΠΑΕ Βέροια να το χρησιμοποιήσει ως επίσημη έδρα για τη συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας στην πρώτη κατηγορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, έκαναν μαζικά την εμφάνιση τους σε τοπικού ενδιαφέροντος ιστοσελίδες και μπλογκς, φήμες σε βάρος του Δήμου που εμφανίζεται ως ο φορέας που δεν έχει διάθεση να τελεσφορήσει η διαδικασία της εγκατάστασης της ΠΑΕ στο Δημοτικό Στάδιο.

Ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος και Πρόεδρος της ΠΑΕ Βέροια κ. Γ. Αρβανιτίδης, το ίδιο απόγευμα που έγινε η ανάρτηση των επιθετικών προς το Δήμο δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΚΑΠΑ του Δήμου κ. Παυλίδη για να του πει ότι δεν πρόκειται η ΠΑΕ να προσέλθει στη δημοπράτηση και επικαλέσθηκε κάποιους όρους αυτής.

Σε απάντηση όλων των ανυπόστατων δημοσιευμάτων (που προς το παρόν είδαμε μόνο σε ιστοσελίδες) και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ως Δήμος παραθέτουμε τα πραγματικά στοιχεία:

1. Ο καθορισμός κατώτερης τιμής ενοικίου του δημοτικού σταδίου στα 15.000 ευρώ ετησίως, δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτρεπτικός όταν ουσιαστικά ο ενδιαφερόμενος θα ήταν μόνο ένας, η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ. Κι αυτό γιατί στους όρους της δημοπράτησης υπάρχει η πρόβλεψη, η ΠΑΕ στο τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου να προσκομίζει όλα τα επίσημα παραστατικά εσόδων και εξόδων από τα οποία θα γίνεται ο λογαριασμός. Αυτό σημαίνει ότι με την τοποθέτηση και μόνο του χλοοτάπητα ή άλλων εργασιών από την ΠΑΕ με κόστος π.χ. 150.000 ευρώ, η ΠΑΕ μπορεί να ισοσκελίσει τα ενοίκια της δεκαετούς διάρκειας της μίσθωσης έναντι του Δήμου!

2. Ο όρος που αφορά την μη ενοικίαση ενός WC κάτω από τη θύρα 2, τέθηκε όχι για να μη γίνεται χρήση της τουαλέτας από τους φιλάθλους αλλά για να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτήν το προσωπικό του Δήμου σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

3. Ο όρος της μη ενοικίασης της γεώτρησης (πομόνας), όπως εξηγήθηκε προφορικά στον Πρόεδρο της ΠΑΕ, δεν στερεί το δικαίωμα της χρήσης της για τις ανάγκες συντήρησης του χλοοτάπητα και άλλων εργασιών καθαριότητας του γηπέδου. Απλά δεν ενοικιάζεται ο χώρος των εγκαταστάσεων, όπου φυλάσσονται εργαλεία του Δήμου.

4. Το ίδιο ισχύει και για τους χώρους του λεβητοστασίου, που δεν ενοικιάζονται ως χώροι, αλλά για τη χρήση των εγκαταστάσεων θα είναι προσβάσιμοι.

5. ΟΛΑ αυτά είναι γνωστά στην ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ

Αν οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων πέρα από την πληροφόρηση που είχαν για τους «απεχθείς όρους» στη δημοπράτηση απευθύνονταν στο Δήμο για να ζητήσουν διευκρινήσεις, όλος αυτός ο θόρυβος θα είχε αποφευχθεί.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ, που είχε από δεκαημέρου στα χέρια του τους όρους της μίσθωσης, θα μπορούσε να λάβει όλες τις διευκρινιστικές απαντήσεις και εξηγήσεις ανά πάσα στιγμή, αλλά τελικά δεν προσήλθε στην τυπική διαδικασία της δημοπράτησης.

Τελικά δημιουργήθηκε πολύς θόρυβος, τον οποίο έσπευσαν να εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά διάφοροι…

Γιατί άραγε όλες αυτές τις μέρες κανείς απ όσους δημιούργησαν τόσο θόρυβο, δεν κτύπησε την πόρτα του Δήμου, να ρωτήσει, να λάβει διευκρινιστικές εξηγήσεις, για να έχει ένα αίσιο τέλος η τυπική διαδικασία της μίσθωσης του δημοτικού Σταδίου;

Ως Δήμαρχος απευθύνω έκκληση αυτοσυγκράτησης όλων όσων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουν να ασχολούνται με το θέμα του γηπέδου και καλώ την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ να προσέλθει στην επαναληπτική διαδικασία της δημοπράτησης την ερχόμενη Τετάρτη 31 Ιουλίου, για να κλείσει ο κύκλος της ανησυχίας στις τάξεις των οπαδών της ομάδας, που άνευ λόγου δημιουργήθηκε.

Στην ομάδα μας εύχομαι μόνο επιτυχίες για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο”.

Σ.Σ. Ως απάντηση στην δήλωση της δημάρχου, να σημειώσουμε, ότι το Inspor.gr έμεινε μόνο στα στοιχεία του ρεπορτάζ και κατέγραψε μόνο την διαφωνία της ΠΑΕ σε κάποιους όρους και την πρόθεσή της να μην συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

Προηγούμενες

Εκλογές στο Νεόκαστρο

Inspor.gr Αθλητική Πύλη της Ημαθίας – Εμφάνιση άρθρων βάσει ετικέτας: ΝΕΟΚΑΣΤΡΟ

Επόμενη