Γκίμας: Αυτοκτονήσαμε στο τελευταίο εξάλεπτο

| |

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη του Ηρακλή ο προπονητής του Φιλίππου Δημήτρης Γκίμας σημειώνοντας ότι η ομάδα του αυτοκτόνησε το τελευταίο εξάλεπτο του ματς. Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι τόνισε:

«Συγχαρητήρια στον Ηρακλή, στο τέλος ήταν πιο συνεπείς σε αυτό που ήθελε να κάνει και κέρδισε δίκαια. Εμείς από την δική μας την μεριά αυτοκτονήσαμε στο τελευταίο εξάλεπτο, το δείχνει και το σκορ. Ήταν 59-51 κι έληξε 59-66. Αυτή η αλλαγή στα τελευταία 5,5 λεπτά ενώ είχαμε και την ευκαιρία να προηγηθούμε με 61-51 όταν βρέθηκαν δυο με έναν, με τον Σιζόπουλο. Είναι πολύ άσχημη ήττα, το αποτέλεσμα αλλά και ο τρόπος. Όταν έχεις ένα τέτοιο ματς μετά τις γιορτές και ακολουθούν εκτός έδρας ματς με Ψυχικό και ΑΕΚ, τότε είναι μια πολύ άσχημη ήττα. Μας πάει πολύ πίσω. Θέλει τώρα ψυχικά αποθέματα, πέρα των σωματικών, για να συνεχίσει η ομάδα την πορεία που είχε. Χάσαμε το παιχνίδι μόνοι μας. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε, ούτε να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες. Σημαντικές οι απουσίες των Ακεψιμαΐδη, Κασαμπαλή αλλά όταν είσαι οκτώ πόντους μπροστά 5,5 λεπτά πριν το τέλος, έχεις τον έλεγχο του ματς αλλά και το μομέντουμ, σημαίνει ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις. Δεν μπορούμε να μιλάμε με υποθέσεις, αν έπαιζαν αυτοί που έλειπαν. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι για την συνέχεια».

Σε ερώτηση τι έγινε στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο, ο κ. Γκίμας σημείωσε: «Δεν υπήρξε πίεση. Δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση. Κάναμε 2-3 κακές επιθέσεις και δεν τις πληρώσαμε όλες. Ακόμη και μετά το τάιμ άουτ δεν είχαμε καλή αντίδραση. Ίσως θα έπρεπε να πάρω ένα τάιμ άουτ νωρίτερα, πριν φτάσει το παιχνίδι κοντά. Βγήκαμε εκτός επίθεσης μόνοι μας. Ούτε ο Ηρακλής άλλαξε κάτι στον τρόπο παιχνιδιού του και δεν μας δημιούργησε πρόβλημα. Κάναμε κακές επιθέσεις, εκτός πλάνου. Δεν παίξαμε καλά, αλλά αυτό μπορείς να το περιμένεις μετά τις γιορτές».

Για την συνέχεια ο τεχνικός του Φιλίππου σημείωσε: «Είναι μακρύ το πρωτάθλημα. Σαν αποτέλεσμα μας γυρίζει πίσω. Χάνουμε το πλεονέκτημα των δυο εκτός έδρας νικών, τώρα γίνεται μία. Πρέπει να προσδιορίσουμε ξανά τους στόχους μας. Ήταν μια ήττα που δεν έπρεπε να γίνει. Είχαμε στόχο να μην έχουμε στον πρώτο γύρο ήττα στην έδρα μας κι έξω ότι μπορούμε να πάρουμε».

Για τον κόσμο ο κ. Γκίμας σημείωσε: «Μας στήριξε ο κόσμος. Ήταν μεγάλη η στήριξη. Το βεγγαλικό να λείπει, ωστόσο μακάρι όλα τα παιχνίδια να είναι έτσι κι εμείς όπου πάμε να βρίσκουμε τέτοια αντιμετώπιση. Σήμερα είχε και φιλάθλους από το Θεσσαλονίκη και ο Ηρακλής δεν είχε κανένα πρόβλημα».

Προηγούμενες

Inspor.gr Αθλητική Πύλη της Ημαθίας – Εμφάνιση άρθρων βάσει ετικέτας: ΥΦΑΝΤΙΔΟΥ

Επόμενη