Βιβλιοπαρουσιαση στην Βέροια

| |

Η Παρέμβαση – Πνευματική Επιθεώρηση Κοζάνης, η εφημερίδα Χρονικά Δυτικής Μακεδονίας και ο Σύλλογος Βοϊοτών Βεροίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελευθερίας Παπαδοπούλου.

Το Παντοπωλείο, ένα ταξίδι στο χρόνο
στην αίθουσα εκδηλώσεων  της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας (Έλλης 8) το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:00 το μεσημέρι

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Β.Π.Καραγιάννης, εκδότης του Περιοδικού ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και

ο Αντώνης Ν. Παπαβασιλείου, διευθυντής των ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Το Παντοπωλείο: ένα ταξίδι στο χρόνο” ξετυλίγει το νήμα της ιστορίας του εμπορίου και των ανθρώπων του στην Μακεδονία και κυρίως στα χωριά του Βοΐου.  Μέσα από επίπονη έρευνα, συνεντεύξεις με παντοπώληδες αλλά και πρόσωπα που μεγάλωσαν όταν το μπακάλικο ήταν στις δόξες του, καθώς και ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό που ανασύρθηκε από παλιά ντουλάπια και σπίτια εμπόρων, συγκροτήθηκε το παρόν βιβλίο. Ο σκοπός του είναι να ζωντανέψει την αίγλη του εμπορίου μέσα από τα γεγονότα που το επηρέασαν όπως οι πόλεμοι, τα μέσα μεταφορών, οι εξελίξεις στην τυποποίηση, οι καιρικές συνθήκες, τα χάνια, τα παζάρια, οι Βαλαάδες.

Ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, στον νοσταλγικό τόπο της μνήμης, με τις όμορφες, τραγικές και αστείες στιγμές των ανθρώπων του Παντοπωλείου καθώς πάλευαν για ένα καλύτερο αύριο.

Προηγούμενες

Καταγγέλλουν την διαιτησία τα Λευκάδια

Ντόστανιτς: «Με μυαλό και υπομονή για τους τρεις βαθμούς»

Επόμενη