Βέροια: Έμφαση στην υποδομή

| |

Την φιλοσοφία της Βέροιας στα τμήματα υποδομής παρουσίασαν χθες το βράδυ οι προπονητές των τμημάτων Στέφανος Γαϊτάνος (Κ20), Δημήτρης Χριστοφορίδης (Κ17) και Γιάννης Καψαλιάρης (Κ15). Σύμφωνα με τον κ. Γαϊτάνο τα ηλικιακά τμήματα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για το μέλλον της Βέροιας.

«Η εξασφάλιση του μέλλοντος της επαγγελματικής ομάδας περνά μέσα από τα ηλικιακά τμήματα. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς και η μεγάλη κληρονομιά που θα αφήσει ο Γιώργος Αρβανιτίδης στην Βέροια» τόνισε ο Στέφανος Γαϊτάνος και πρόσθεσε: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια Βέροια με παίκτες βγαλμένους μέσα από τα σπλάχνα της».

Αναλύοντας την φιλοσοφία που διέπει αυτά τα τμήματα, ο κ. Γαϊτάνος ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν οι ηλικιακές ομάδες. Στόχος των προπονητών είναι να μάθουν να λειτουργούν οι παίκτες μέσα σε ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλαίσιο, να έχουν άριστη συμπεριφορά και να πάρουν όλοι τις ευκαιρίες τους πριν την αξιολόγηση για το αν μπορούν να συνεχίσουν παραπάνω. «Βάλαμε τις βάσεις για κάτι σημαντικό» παρατήρησε ο προπονητής της Κ17 Δημήτρης Χριστοφορίδης και πρόσθεσε: «Δημιουργήσαμε ομάδες με ταλέντο, ποιότητα και δίψα για διάκριση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε παιδιά με προσωπικότητα αλλά και παίκτες επιπέδου. Έχουμε μεταξύ μας πολύ καλή συνεργασία και τα αποτελέσματα θα φανούν». Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης έκανε και μια σύντομη αναφορά στο πώς ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά το καλοκαίρι στα γήπεδα του Σταυρού (παραχώρηση από τον πρόεδρο του Σταυρού Στέργιο Σουροβίκη) και πώς επιλέχθηκαν οι παίκτες. «Είναι τιμή μου που είμαι στα τμήματα της Βέροιας δίπλα στον κ. Γαϊτάνο. Μέσα από σκληρή δουλειά θα προσπαθήσουμε να διαπλάσουμε χαρακτήρες και παίκτες» τόνισε ο Γιάννης Καψαλιάρης.

Σχολιάζοντας το επίπεδο των τμημάτων της Βέροιας, ο κ. Γαϊτάνος τόνισε ότι στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν υπάρχουν ομάδες πολύ προχωρημένες και ομάδες μέτριες. Τα τμήματα της Βέροιας είναι πιο προχωρημένα από τις μέτριες ομάδες και πλησιάζουν τις καλές ομάδες των διοργανώσεων.

Παράλληλα με την προσπάθεια που καταβάλλεται στο αγωνιστικό μέρος για την ανάδειξη ταλέντων, η Βέροια κάνει βήματα και σε θέματα οργάνωσης. Στις εγκαταστάσεις στο Ταγαροχώρι ετοιμάζονται δέκα δωμάτια για να μπορούν να μείνουν εκεί παίκτες που σήμερα είτε πηγαινοέρχονται είτε μένουν στο νοίκι. Επίσης έχει ξεκινήσει συνεργασία με τον προπονητή της πρώτης ομάδας ενώ σε λειτουργία βρίσκεται ένα δίκτυο «κατασκοπίας» νέων παικτών τόσο στο νομό όσο και στις γύρω περιοχές.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και οι αρχηγοί των ομάδων Κ20, Κ17 Χατζηβασιλάκης, Αργυρόπουλος, Ρογγότης, Πέικος, Κουκουράκης, Σίμος.

Προηγούμενες

Inspor.gr Αθλητική Πύλη της Ημαθίας – Εμφάνιση άρθρων βάσει ετικέτας: ΤΡΙΚΑΛΑ

Χτύπησε στο γόνατο ο Βεργώνης

Επόμενη