Ανασκόπηση δραστηριοτήτων Φθινοπώρου Πυγμής

| |

Τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την φθινοπωρινή περίοδο του 2012 για δεκάδες νεαρούς αθλητές που γυμνάζονται στην Πυγμή Βέροιας είναι αδιαμφισβήτητα και η βεβαίωση του χαρακτήρα του βεροιώτικου σωματείου που υποστηρίζει τη φιλοσοφία του με διαρκείς πράξεις.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Πανευρωπαϊκό ανοιχτό πρωτάθλημα στη Σερβία

Ο μήνας Οκτώβριος χαρακτηρίσθηκε από τη συμμετοχή της αθλήτριας Χρυσής Χριστοδουλίδου στο Πανευρωπαϊκό ανοιχτό πρωτάθλημα ΤαεΚβοΝτο που πραγματοποιήθηκε στη Σερβία με τη σπουδαία κατάταξή της στην 12η θέση της κατηγορία της.

Η διοργάνωση είχε πολύ καλό επίπεδο στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και Ανδρών-Γυναικών αποτελώντας μία πολύτιμη εμπειρία που ήρθε να προστεθεί στο ενεργητικό της Χρυσής. Αγωνίστηκε με δύο πολλές καλές αθλήτριες και μπόρεσε να εκδηλώσει τη στρατηγική του παιχνιδιού της πλην όμως δεν κατάφερε ν αποσπάσει τους επιθυμητούς πόντους λόγω της απόστασης που κρατούσε από τις αντιπάλους της.

Εκδρομή στα Λουτρά Αριδαίας

Εκδρομή άθλησης και ψυχαγωγίας για τους αθλητές της Πυγμής, διοργανώθηκε επίσης τον μήνα Οκτώβρη στην Αριδαία Πέλλας, όπου μετά από ορειβασία τριών ωρών, οι συμμετέχοντες χαλάρωσαν στα ιαματικά λουτρά της περιοχής, που αποτελεί και συχνή εκδρομική επιλογή του σωματείου εδώ και χρόνια.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Αγώνες στον Αστακό Αιτ/νίας

Πραγματοποιήθηκε 3ήμερη αποστολή στον Αστακό Αιτωλ/νίας με τη συμμετοχή 20 αθλητών της Πυγμής όπου δίνοντας 3 εως και 4 αναμετρήσεις ο καθένας τους, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αγωνιστικές δυνατότητές τους αξιολογώντας τον εαυτό τους μέσα από μία ακόμη πολύτιμη εμπειρία! Η Πυγμή απέσπασε τις πρωτιές σε όλες τις κατηγορίες ανάμεσα από σωματεία της Στερεάς Ελλάδας που λάβανε μέρος στο τουρνουά, επιστρέφοντας στη Βέροια με ικανοποίηση θέτοντας τον επόμενο στόχο των αθλητών της.

Μαθήματα διατροφής

Σειρά είχαν τα μαθήματα διατροφής στους πιο μικρούς φίλους που επέλεξαν τα πρώτα τους βήματα στον αθλητισμό να τα κάνουν με Πυγμή και να διδαχθούν τη σημασία της διατροφής στην καθημερινότητά τους , να γνωρίσουν τις βιταμίνες , με σκοπό να μάθουν να ορίζουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

Κατανόησαν πως οι καθημερινές επιλογές τους σχετίζονται με το σωματικό τους βάρος, πως η απόδοσή τους στη φυσική και αθλητική δραστηριότητα καθορίζεται από τη λήψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων και έμαθαν πώς να δημιουργούν αντιστάσεις στις προκλήσεις των προϊόντων που οδηγούν στην ευπάθεια του οργανισμού για ιώσεις κτλ.

Αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αθλητές, διασκέδασαν τρώγοντας υγιεινές διατροφικές επιλογές μέσα στο γυμναστήριό τους, θέτοντας έτσι και τις πρώτες ουσιαστικές βάσεις αυτογνωσίας με το σώμα , τον οργανισμό αλλά και τον ψυχισμό τους!Εκπαιδευτική εκδρομή στο Πολεμικό Μουσείο Θες/κης.

Εκπαιδευτική και επιμορφωτική ήταν η επίσκεψη 25 νεαρών αθλητών της Πυγμής στο Πολεμικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε επίσης τον μήνα Νοέμβριο . Μία ημέρα γεμάτη παραστάσεις, εικόνες, νοήματα που σηματοδοτούν αθόρυβα και διάφανα το συλλογικό ασυνείδητο της ενηλικίωσής της ψυχής τους.. όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η προπονήτρια της Πυγμής .

Αθληση και ψυχαγωγία – Αναρρίχηση βράχου

Στη συνέχεια το πρόγραμμα της εκδρομής περιελάμβανε άθληση και ψυχαγωγία στο αθλητικό κέντρο SPORTS-FUN-ACTION pxp στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όπου όλοι ανεξαρτήτως οι αθλητές δοκίμασαν για πρώτη φορά αναρρίχηση βράχου σε πίστες κλειστού χώρου .

Ομολογουμένως μία πολύ ενδιαφέρουσα αθλητική εμπειρία για τους ασκούμενους στο Ταεκβοντο. Να σημειωθεί πως είναι η 3η φορά που η Πυγμή πραγματοποιεί τη δραστηριότητα αυτή για τα αθλητικά της μέλη, διευρύνοντας έτσι την αθλοπαιδεία τους.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων

Μήνας των κρίσιμων αναμετρήσεων για τους τέσσερις αθλητές της Πυγμής που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με ακόμη 350 αθλητές απ όλη την Ελλάδα, ηλικίας 14 και 15 χρονών όπου ρίχτηκαν σε μία αδυσώπητη μάχη για την διεκδίκηση μιας θέσης στο βάθρο αλλά και την παράλληλη διεκδίκηση των μορίων που απορρέουν από τον αθλητικό νόμο για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Χρυσή Χριστοδουλίδου, η Αλεξάνδρα Σιμιτζή, ο Δημήτρης Μπάκος και ο Γιάννης Θεοδωρίκας, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό χωρίς όμως να καταφέρουν να μπούν στα μετάλλια. Η Χριστοδουλίδου κατέλαβε την 5η θέση, η Σιμιτζή που αγωνίστηκε σε κατηγορία που δεν την αντιπροσωπεύει έχασε από την αθλήτρια που κατέκτησε τελικώς την 1η θέση , ο Θεοδωρίκας δεν κατάφερε να περάσει τον 2ο αντίπαλό του κα ο Μπάκος Δημήτρης, πρωτοεμφανιζόμενος σε πανελλήνιο πρωτάθλημα αγωνίστηκε επάξια αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Το υψηλό επίπεδο των αθλητών απέδειξε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα σωματεία, ενώ δια στόματος όλων των εκπροσώπων των σωματείων εκφράστηκε η απαίτηση για καλύτερες ποιοτικά διοργανώσεις από πλευράς της ελληνικής ομοσπονδίας, σωστότερος προγραμματισμός των αγώνων, καλύτερους χώρους τέλεσης των πρωταθλημάτων και μείωση των ημερών που απαιτείται ώστε να ολοκληρωθεί ένα πρωτάθλημα.

Ανοιχτό πρωτάθλημα στις Σέρρες & Προαγωγικές εξετάσεις

Η χρονιά κλείνει για την Πυγμή με τη συμμετοχή 31 αθλητών σε ανοιχτό πρωτάθλημα στις Σέρρες όπου δημοσιεύθηκαν αναλυτικά τα νέα των αγώνων από τη σελίδα μας και τις προαγωγικές εξετάσεις των νέων αθλητών που αλλάξανε επίπεδο στην ιεραρχία των ζωνών, βιώνοντας έτσι το πρώτο ουσιαστικό βήμα της γνωριμίας τους με το δημοφιλές ολυμπιακό άθλημα του ΤαεΚβοΝτο.

Προηγούμενες

Inspor.gr Αθλητική Πύλη της Ημαθίας – Εμφάνιση άρθρων βάσει ετικέτας: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Με τον ΣΧΟΒ στη Λευκόπετρα

Επόμενη