ΑΕΠ: Διαμαρτύρεται για την διαιτησία του Σαββάτου

| |

Από την ΑΕΠ ανακοινώθηκαν τα εξής: “Το Σάββατο στο γήπεδο της Ραχιάς πραγματοποιήθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΠ Βέροιας και τον Αχιλλέα Νεοκάστρου. Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από δημοσιογράφους και θεατές ως «διαφήμιση του ποδοσφαίρου». Με μεγάλη μας λύπη και προς μεγάλη μας απογοήτευση χαρακτηρίζουμε την απόφαση του διαιτητή Καραντώνη στο 82ʼ για πέναλτι ως «δυσφήμιση της διαιτησίας». 

Ωθούμενοι από έντονη οργή για την αδικία σε βάρος της προσπάθειας που καταβάλλουν όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδος μας προβαίνουμε σε καταγγελία της εν λόγω απόφασης- κάτι που αντιβαίνει στη συνήθη τακτική και νοοτροπία μας, να μη χαρακτηρίζουμε αποφάσεις διαιτητών. Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόδοση πέναλτι καθόρισε το αποτέλεσμα ενός αγώνα και μας αφήνει αμφιβολίες κατά πόσο οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος στο οποίο όλοι έχουμε δικαίωμα. Αποφάσεις όπως αυτή του κ. Καραντώνη γυρνούν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω σε νοοτροπίες που και οι ίδιοι οι διαιτητές θέλουν πια να αποβάλλουν. Από την πλευρά μας δηλώνουμε πως σε πείσμα όλων των «αντιπάλων» μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια- μέσα στα αθλητικά πλαίσια, να διδάσκουμε στους ποδοσφαιριστές μας ήθος, να τους μαθαίνουμε το ποδόσφαιρο όπως αυτό πραγματικά είναι, να απολαμβάνουμε το παιχνίδι. Και αυτό να μην θεωρηθεί αδυναμία. . . .”

Τα νέα ΑΕΠ – Ακαδημία

Συνεχίζουν την αγωνιστική τους δράση όλα τα τμήματα της Α.Ε.Π.- Ακαδημίας Βέροιας στα πλαίσια του τοπικού πρωταθλήματος. Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου είναι τα εξής:

Ήττα για την ΑΕΠ

Το ερασιτεχνικό τμήμα της ΑΕΠ- Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βέροιας έχασε από τον Αχιλλέα Νεοκάστρου το Σάββατο στη μεταξύ τους αναμέτρηση. Εικόνα παιχνιδιού: Ένα δυνατό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο γήπεδο της Ραχιάς ανάμεσα σε δύο ομάδες που διεκδικούσαν τη νίκη για δικούς της λόγους η κάθε μία. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν «στα ίσα» και το δικαιότερο αποτέλεσμα φαινόταν πως θα ήταν η ισοπαλία. Ωστόσο, η απόφαση του διαιτητή Καραντώνη στο 82’ να δώσει το πέναλτι υπερ του Αχιλλέα καθόρισε το αποτέλεσμα του αγώνα. Η ΑΕΠ μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα έπαιξε με «ψυχή» και ξεχωρίζοντας ιδαίτερα η άμυνα, παρόλα αυτά δεν δικαιώθηκε η προσπάθειά της. Σύνθεση Α.Ε.Π.- Ακαδημίας Βέροιας: Οβεζύκογλου, Σιδηρόπουλος, Κουτζημπασόπουλος, Μπαντιάκας (86′ Χριστοδουλόπουλος), Λάμπρου (66′ Κατσιγιαννόπουλος), Κατσουγιαννόπουλος, Τζιβάρας Δ., Ζυγουλιάνος (76′ Γαλάνης), Κιατικίδης, Δημούλτσης, Ρηγόπουλος.

Επόμενη αγωνιστική: την επόμενη εβδομάδα η ΑΕΠ αγωνίζεται με τον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας.

Νικών συνέχεια για την Ακαδημία

Το ερασιτεχνικό τμήμα της Ακαδημίας που συμμετέχει στην Α2 κατηγορία, αγωνίστηκε την Κυριακή στην έδρα του Μακεδόνα συνεχίζοντας το σερί νικών, αφού επιβλήθηκε του αντιπάλου της με 2-1. Σκόρερ Α.Ε.Π.- Ακαδημίας: 22’ Τρούπκος, 36’Καλτσάς Εικόνα παιχνιδιού: Παρά το βαρύ αγωνιστικό χώρο που δυσκόλεψε και τις δύο ομάδες, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βέροιας κατάφερε να παίξει απλά και να δημιουργήσει οργανωμένες επιθέσεις, κάτι που την έφερε μπροστά στο σκορ ήδη από το πρώτο ημίχρονο. Η συνέχεια δεν διέφερε και πολύ αφού και στην επανάληψη του αγώνα η Ακαδημία δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό της. Ο Μακεδόνας κατάφερε στο 80’ να μειώσει κάτι που δεν στάθηκε αρκετό να απειλήσει την ομάδα της Βέροιας, που έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Σύνθεση Α.Ε.Π.- Ακαδημίας Βέροιας: Φωτιάδης, Γκαλαίτσης, Αργυρόπουλος, Βασιλείου, Τσαλουχίδης, Τσαλακόπουλος, Γαβριηλίδης, Καραπείδης(72’ Μιχαηλίδης), Τρούπκος, Νταμοτσίδης, Καλτσάς( 89’ Μανουσαρίδης).

Επόμενη αγωνιστική: Την Κυριακή, 3/3 η Α.Ε.Π.- Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βέροιας αγωνίζεται στην έδρα της στο ΔΑΚ Δημήτριος Βικέλας με τα Μονόσπιτα.

Με το ΓΑΣ Βέροιας το παιδικό Το παιδικό τμήμα της Ακαδημίας Βέροιας αγωνίστηκε με το ΓΑΣ Βέροιας στη Ραχιά. Εικόνα παιχνιδιού: Ένα πολύ όμορφο παιχνίδι παρακολούθησαν οι φίλαθλοι ανάμεσα σε δύο ομάδες με πολύ ταλέντο. Αγωνιστικά στο πρώτο μέρος έγιναν φάσεις που θα μπορούσαν να φέρουν πιο γρήγορα τις ομάδες μπροστά στο σκορ. Αυτό το κατόρθωσε η φιλοξενούμενη ομάδα του ΓΑΣ. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της ΑΕΠ- Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βέροιας πίεσε. Θα μπορούσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα σε φάσεις που θα έπρεπε να μετουσιωθούν σε γκολ, αφού οι επιθετικοί ήταν άστοχοι σε κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Η ισοφάριση ήρθε από φάση που δεν προετοίμαζε γκολ, αφού ήταν αποτέλεσμα ασυνεννοησίας αμυντικού και τερματοφύλακα του ΓΑΣ. Ο επερχόμενος Γαβριηλίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος και σκόραρε. Τα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού φαινόταν ότι το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο, όμως σε μια επίθεση των παικτών του ΓΑΣ ο επιθετικός βγήκε σε θέση τετ α τετ και δεν αστόχησε. Αξίζει να αναφερθεί το πολιτισμένο κλίμα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, στους προπονητές που χρησιμοποίησαν όλο το δυναμικό κάτι που αποδεικνύει ότι λειτούργησαν χωρίς σκοπιμότητες και στην πολύ καλή παρουσία του διαιτητή.

Σύνθεση Α.Ε.Π.- Ακαδημίας Βέροιας: Κούβαρος Α. (65’ Φλώρος,) Γκιουλέκας, (60’ Μπρανιώτης), Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος Χρ., Πελεκίδης, Τηλκερίδης, Καβουνόπουλος,(60’ Μούτσα), Μπεκιαρίδης (40’ Κούβαρος Μ.),(60’ Σαμαράς), Δρόσος (70’ Παπαδόπουλος Απ.), Χαρίσης, Σοφιαννίδης (50’ Πράγιας) (72’ Μπαζάκας).

Επόμενη αγωνιστική: το παιδικό τμήμα της Ακαδημίας Βέροιας στην κανονική φάση του πρωταθλήματος κατέκτησε τη δεύτερη θέση και έτσι συνεχίζει να συμμετέχει στους «8». Η κλήρωση της Δευτέρας έδειξε αντίπαλο την ομάδα του Αστέρα Αλεξάνδρειας που ο πρώτος αγώνας θα γίνει το Σάββατο 2/3 στο γήπεδο του Νησίου ώρα 11.00’

Ρεπό για τα τμήματα υποδομής

Τα τμήματα προ- παιδικό, junior, pro- junior και bambino της Α.Ε.Π.-Ακαδημίας Βέροιας το Σάββατο που προηγήθηκε δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν με το «Φίλιππο» Μελίκης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. 
Ανακοίνωση για τις δραστηριότητες των τμημάτων υποδομής το προσεχές Σάββατο θα βγει τις επόμενες ημέρες.

Προηγούμενες

Η Ένωση πήρε το ντέρμπι

Κέρδισαν οι Παίδες με 3-0

Επόμενη