ΑΕΚ: Κινδυνεύει να χάσει το ματς στα χαρτιά

| |

Κίνδυνο να χάσει το παιχνίδι με τη Βέροια στα χαρτιά αντιμετωπίζει η ΑΕΚ μετά την ενέργεια του Γιώργου Κατίδη να πανηγυρίσει φασιστικά μετά το δεύτερο τέρμα της Ένωσης σύμφωνα με το Onsports.gr.

Κι εκεί που ο «Δικέφαλος» έδειχνε να αποκτά και πάλι ηρεμία, έπειτα από τη νίκη επί της Βέροια, που τον απομάκρυνε από τις θέσεις της επικίνδυνης ζώνης, η ενέργεια του Γιώργου Κατίδη ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα και πλέον άπαντες στην ομάδα τρέχουν να σώσουν ότι… σώζεται.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής αναμένεται να τιμωρηθεί με ποινή τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών, μια και σύμφωνα με τα όσα αναφέρεται στο άρθρο 23, παράγραφος 1 «…οποιοσδήποτε δημόσια μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε με τρόπο δυσφημιστικό εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προέλευσής του ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, θα τιμωρηθεί με ποινή τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών».

Μάλιστα, σε θεωρητικό επίπεδο κίνδυνο μπορεί να αντιμετωπίσει και η ΠΑΕ ΑΕΚ από χρηματική ποινή μέχρι και να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά, καθώς στη δεύτερη παράγραφο του άρθρου, αναφέρεται: «…αν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη… ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια τιμωρείται με χρηματική ποινή 20-80 χιλ. ευρώ».

Ωστόσο, οι ιθύνοντες της Ένωσης δεν δείχνουν να ανησυχούν από ενδεχόμενη τιμωρία της ομάδας. Πάντως το θέμα εξετάζεται ήδη από τους υπεύθυνους της Super League, όπου θεωρείται σίγουρη η κλήση του για απολογία, αλλά και από αυτούς της ΕΠΟ, καθώς ο ποδοσφαιριστής είναι διεθνής.

Προηγούμενες

Ο Μάνταλος στο ΑΕΚ-Βέροια

Επόμενη