Έτσι θα είναι η νέα Γ’ Εθνική

| |

Ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής και πρόεδρος της Ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων δυτικής Αττικής Μιχάλης Τζανόπουλος μίλησε για τη νέα Γ’ Εθνική. Ο Τζανόπουλος μίλησε στο Prismasport.gr επιβεβαιώνοντας την είδηση ότι οι κρητικές ομάδες θα καταρτίσουν ένα όμιλο με οκτώ ομάδες από την Αττική, που θα βγουν με κλήρωση, ενώ οι υπόλοιπες 16 ομάδες της Αττικής θα συγκροτήσουν ένα άλλο όμιλο ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα έξοδα μετακινήσεων. Επιπλέον τόνισε ότι πρόταση της επιτροπής ειναι να καταργηθεί ο νόμος περί των τριών μικρών και ότι είναι υπό συζήτηση το θέμα με τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές. Τέλος τόνισε ότι η προκήρυξη θα δοθεί στην δημοσιότητα την 1η Ιουλίου.

Για την προκήρυξη τόνισε ότι : “Η προκήρυξη θα δοθεί στις ομάδες την 1η Ιουλίου για να κάνουν τις απαιτούμενες μεταγραφικές κινήσεις για την ενίσχυση τους. Θα συμβούλευα τις ομάδες να μην βιαστούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους γιατί αρκετά θέματα είναι ακόμα ανοικτά”.

Για τον καταρτισμό των ομίλων ανάφερε: “Οι οκτώ κρητικές ομάδες θα αγωνιστούν σε ένα όμιλο με αντίστοιχες οκτώ της Αττικής. Η επιτροπή κάνει ότι είναι το ανθρώπινο δυνατό για να μην αδικήσει καμιά ομάδα. Θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο ο καταρτισμός του συγκεκριμένου ομίλου”.

Για το θέμα των μικρών τόνισε ότι: “Η πρόταση που θα καταθέσουμε είναι η κατάργηση του ορίου ηλικίας προς τα κάτω. Θεωρώ ότι δεν βοήθησε αρκετά ο νόμος των μικρών. Κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές το εκμεταλλεύτηκαν παίζοντας οικονομικά παιχνίδια εις βάρος των σωματείων και επιπλέον θεωρώντας δεδομένη την συμμετοχή τους λόγο του νόμου δεν κατέβαλαν ιδιαίτερη προσπάθεια. Κλείνοντας θεωρώ ότι η κατάργηση του θα βοηθήσει στην ποιότητα του πρωταθλήματος και σε ένα πιο υγιεί συναγωνισμό”.

Για τα σενάρια ανόδου και υποβιβασμού ανάφερε ότι: “Στο νέο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής θα υπάρχουν όμιλοι των 16 ομάδων. Από αυτές την άνοδο θα παίρνει η πρωταθλήτρια ομάδα. Όσο για τον υποβιβασμό θα πέφτουν τόσες ομάδες όσες θα χρειαστούν για να έχουμε την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 τέσσερις ομίλους των δεκαέξι ομάδων . Περισσότερα στην προκήρυξη”.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής και πρόεδρος της Ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων δυτικής Αττικής Μιχάλης Τζανόπουλος σημείωσε ότι μένουν ανοικτά τα θέματα για τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές και τον τρόπο που θα μπορούν να βοηθηθούν τα σωματεία σε αυτήν την δύσκολη οικονομικά εποχή. 

Προηγούμενες

Έπεσαν ξυλιές στο Νεόκαστρο (video)

Φίλιππος: Μια νίκη για να νιώθει ασφαλής

Επόμενη